NKI-AVL beste werkgever onder de ziekenhuizen

0
459

Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) is verkozen tot de beste werkgever van alle ziekenhuizen in Nederland, zo blijkt uit het laatste onderzoek van Effectory, marktleider en specialist op het gebied van medewerkersonderzoek. De prijs voor beste werkgevers wordt uitgereikt aan organisaties die bovengemiddeld presteren in het goed werkgeverschap en bij de top van de beste werkgevers van Nederland behoren. Effectory maakte bekend dat het NKI-AVL in de categorie >1000 medewerkers in de top 10 van de beste werkgevers van Nederland zit.

Het onderzoek dat onder de medewerkers van het NKI-AVL is gehouden laat een overall tevredenheidscore zien van een 7,8. Deze score ligt ruim boven het gemiddelde (7,2) van andere ziekenhuizen in Nederland en is hoger dan de vorige meting in 2008 (7.6).

De thema’s die goed scoren in vergelijking met andere ziekenhuizen zijn; betrokkenheid, loyaliteit en leiderschap. De hoogste waardering wordt gegeven aan de betrokkenheid en loyaliteit, twee belangrijke factoren voor organisatiesucces. Betrokkenheid is de verbondenheid die de medewerker ervaart ten opzichte van de organisatie. Loyaliteit toont aan in hoeverre de medewerkers bij de organisatie willen blijven en deze aanbevelen bij anderen.

Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Bron: Nederlands Kanker Instituut.