NVZA Medicatieveiligheidsprijs 2011 uitgereikt

De multidisciplinaire Werkgroep Oncolytica Interacties heeft de Medicatieveiligheidsprijs 2011 van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA) gewonnen.

Om de bewaking op oncolytica interacties te verbeteren heeft apothekersberoepsorganisatie KNMP in 2006 een multidisciplinaire werkgroep ingesteld. Deze werkgroep, onder leiding van ziekenhuisapotheker Frank Jansman, heeft alle interacties van oncolytica met andere medicatie beoordeeld op relevantie en op potentieel gevaar voor de patient. De resultaten zijn opgenomen in de geautomatiseerde medicatiebewakingssystemen van zorgverleners. Hierdoor is medicatiebewaking op oncolytica interacties beter mogelijk.

Jansman ontving deze prijs uit handen van Vincent Brenninkmeijer tijdens de NVZA-ledenvergadering van 27 september in de Jaarbeurs in Utrecht.

In de werkgroep Oncolytica Interacties participeren het Wetenschappelijk Instituut van de KNMP, de Nederlandse Vereniging Ziekenhuisapothekers (NVZA), de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO) en de Nederlandse Vereniging voor Klinische Farmacologie en Biofarmacie (NVKFB).

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen