Verbeterde informatievoorziening over de bedrijfsarts

Array

In een beleidsreactie op het onderzoek naar de positie van de bedrijfsarts, die staatssecretaris De Krom, mede namens de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, vandaag aan de Tweede Kamer heeft aangeboden, geeft hij aan dat er direct actie wordt ondernomen op verschillende terreinen:

  1. 1.  Er gaat een brief naar de naar de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB), Boaborea en sociale partners om hen op te roepen te voorzien in structurele voorlichting en informatievoorziening over de bedrijfsarts, over het handhaven van het beroepsgeheim, het melden van beroepsziekten en het werven en opleiden van bedrijfsartsen.
  2. Er zullen afspraken gemaakt worden met de IGZ en de Arbeidsinspectie over het toezicht op juist titelgebruik en de melding van beroepsziekten.
  3. Er zijn drie concrete projecten geformuleerd waarmee de samenwerking tussen de zorg en arbeid gestimuleerd kan worden.
  4. Er zal overleg plaatsvinden met de zorgverzekeraars over de signalen die zijn ontvangen over de belemmeringen bij verwijzingen van bedrijfsartsen.

Uiterlijk begin 2012 zal de Kamer apart worden geïnformeerd over de visie op het arbostelsel op de langere termijn en de mogelijke gevolgen daarvan voor de bedrijfsgezondheidszorg. De resultaten van het onderzoek naar de positie van de bedrijfsarts worden hierbij betrokken.

bron: Ministerie VWS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen