Koningin vandaag bij jubileumsymposium 55-jarig Prinses Beatrix Fonds

Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis
Hare Majesteit de Koningin is vanmiddag  ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van het Prinses Beatrix Fonds aanwezig bij het jubileumsymposium `Zorg voor Zelfstandigheid’.

Tijdens het symposium worden de Kroontjes uitgereikt, onderscheidingen voor personen of organisaties die zich op een bijzondere wijze hebben ingezet voor mensen met een spierziekte of een bewegingsstoornis. Het symposium vindt plaats in het hoofdkantoor van Rabobank Nederland in Utrecht.

Bij het symposium ‘Zorg voor Zelfstandigheid’ vraagt het fonds aandacht voor de problematiek ten aanzien van de woon-, zorg- en leefomgeving van patienten met een complexe zorgvraag. Patienten, zorgprofessionals en beleidsmakers bespreken de mogelijkheden en beperkingen rondom het zelfstandig leven, wonen en werken.

Het Prinses Beatrix Fonds zet zich in voor mensen met een spierziekte of bewegingsstoornis. Bij deze ziekten zijn patienten vaak al op jonge leeftijd afhankelijk van een rolstoel en verpleging. Het Prinses Beatrix Fonds investeert in wetenschappelijk onderzoek en zet zich in voor verbetering van de kwaliteit van leven van de patienten en hun familie. De afgelopen tien jaar heeft het fonds ruim EUR 25 miljoen beschikbaar gesteld voor wetenschappelijk onderzoek. Dit heeft mede geleid tot een behandeling voor de ziekte van Pompe. Daarnaast wordt gewerkt aan een therapie voor de ziekte van Duchenne. Beide zijn spierziekten.

De Koningin is sinds 1957 beschermvrouwe van het Prinses Beatrix Fonds. Tijdens haar beschermvrouwschap heeft de Koningin onder andere aangepaste vakantiehuizen geopend. Ook was zij aanwezig bij het 50-jarig bestaan van het fonds, waar zij twee prijzen uitreikte aan wetenschappers. De Koningin heeft in 2009 de opbrengst van het voetbaltoernooi de ‘Zwaluwen Jeugd Actie’ in ontvangst genomen.
* © RVD

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen