Maximaal comfort patiënten kankercentrum VUmc

Array

Klimaatinstallaties zorgen voor maximaal comfort patienten in nieuw kankercentrum VUmc
Het VUmc te Amsterdam heeft een nieuw centrum voor sneldiagnostiek en behandeling van kanker geopend. Royal Haskoning heeft hiervoor een specifieke gebouwinstallatie ontworpen.
In het VUmc Cancer Center Amsterdam staat het comfort voor de patient voorop. Daarom is er veel aandacht besteed aan de inrichting; er is veel licht en ruimte en zelfs een speciale daktuin. De omgeving is ontworpen als een warme `huiskamer’ waar de patient in alle rust en privacy een behandeling kan ondergaan.

Royal Haskoning heeft bij het ontwerp van de klimaatinstallaties extra aandacht besteed aan het comfort van de patient. Zo is het mogelijk om temperatuur en verlichting persoonlijk in te stellen. Verder zijn de installatiecomponenten volledig geïntegreerd in het interieur om een klinische uitstraling te voorkomen.

De behandelaars in het nieuwe centrum streven ernaar dat 80 procent van de patienten binnen 48 uur een diagnose en een behandelplan krijgt. Alle betrokken specialisten trekken vanaf het begin met elkaar op, waardoor ze sneller een besluit over de behandeling kunnen nemen. De meeste patienten kunnen alle onderzoeken op één dag laten doen en krijgen dan binnen twee dagen diagnose.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen