Cegeka Meetweek App voor iPad maakt invoeren meetgegevens leuker en efficiënter

Array

Organisaties in de verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) moeten jaarlijks zorginhoudelijke kwaliteitsgegevens aanleveren in het kader van het programma Zichtbare Zorg. Zij moeten deze gegevens eerst verzamelen en vervolgens op de website van Zichtbare Zorg invoeren. Veel van deze organisaties verzamelen de gegevens met de hand en moeten deze daarna nog een keer overtypen op de website.

Met de door Cegeka ontwikkelde Meetweek App voor de iPad kunnen zij dit allemaal automatiseren en daarmee naar verwachting de helft of meer besparen op de invoerkosten. Bovendien maakt deze app het invoeren van de gegevens bij clienten een stuk plezieriger.

Ruben Leijnse, directeur Zorg van Cegeka: ‘Elk jaar staan vvt-organisaties weer voor de tijdrovende en stressvolle opgave  hun kwaliteitsgegevens te verzamelen en in te leveren. Met de Meetweek App die Cegeka nu heeft ontwikkeld kunnen deze organisaties flinke kostenbesparingen realiseren. We hebben gekozen voor een innovatieve iPad-applicatie die erg eenvoudig en laagdrempelig is en waarmee het ook leuk werken is. We denken dat het werken met een iPad zeker tot de verbeelding zal spreken en de eventuele weerstanden bij werknemers tegen het werken met computers zal wegnemen.’

De automatiseringsgraad bij vvt-organisaties is nog laag en een IT-toepassing moet erg gebruiksvriendelijk en intuïtief zijn. Daarom heeft Cegeka voor deze oplossing met de iPad gekozen. Medewerkers kunnen daarmee snel en effectief de vragenlijsten invullen. Deze lijsten moeten voor alle intramuraal verblijvende clienten worden ingevuld en steekproefsgewijs voor de thuiszorgclienten. Als dit op papier gebeurt, moeten deze lijsten vervolgens handmatig op de portal van Zichtbare Zorg worden ingevoerd, wat zeer tijdrovend en foutgevoelig is. De Meetweek App realiseert met het automatiseren van de invoer op deze portal de grootste besparing. Verder is het met de app mogelijk direct de client en de bijbehorende gegevens te selecteren, terwijl op papier eerst nog de clientgegevens genoteerd zouden moeten worden.

De Meetweek App, gratis te downloaden uit de App Store van Apple, haalt het clientenbestand voor de kwaliteitsmeting van een webportaal van Cegeka. Vervolgens kunnen de vragenlijsten bij de client direct op de iPad worden ingevuld. Alle gegevens worden op de iPad zelf opgeslagen en verstuurd naar de portal van Cegeka als daartoe door de gebruiker opdracht wordt gegeven.  Op deze portal worden alle kwaliteitsgegevens van de organisatie opgeslagen en er wordt een totaaloverzicht gegeven van de resultaten. Als de gegevens akkoord zijn bevonden kan het bestand verstuurd worden naar de portal van Zichtbare Zorg.

De Meetweek App is geschikt voor alle iPad-versies. Doordat alle gegevens eerst op de iPad zelf worden opgeslagen is tijdens het invullen van de lijsten geen internetverbinding nodig. De licentie die Cegeka levert is geldig voor 1 kalenderjaar en is inclusief twee dagdelen ondersteuning door een consultant op locatie. Ook kan gebruik worden gemaakt van de helpdesk van Cegeka.

Hoe het werkt

  • De gebruiker meldt zich via de webportal van Cegeka aan, waarna de gebruiker het clientenbestand kan uploaden.
  • De Meetweek App is gratis te downloaden uit de App Store.
  • De vragenlijsten worden met een iPad direct bij de client ingevuld (de clientgegevens zijn al beschikbaar).
  • Alle gegevens worden automatisch en beveiligd opgeslagen in het datacenter van Cegeka.
  • De resultaten van de metingen zijn in te zien via de webportal, waar ook een totaaloverzicht te vinden is.
  • Als de gegevens akkoord zijn kan de gebruiker het bestand uploaden naar de website van Zichtbare Zorg.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen