Gezondheidsbevordering en preventie door paramedici

Array

Vandaag is de herziene druk van Gezondheidsbevordering en preventie door paramedici verschenen, een uitgave van Reed Business. Het boek biedt aan paramedici en paramedici in opleiding concrete tips om de aandachtsgebieden preventie, gezondheidsbevordering en gezondheidsvoorlichting ?handen en voeten? te geven.

Dit boek bekijkt gezondheid op micro-, meso- en macroniveau. Daarbij wordt uitgegaan van een patientgerichte, patientgecentreerde invalshoek. Een invalshoek die voor professionals in de gezondheidszorg niet meer valt weg te denken. De diverse paramedische beroepsgroepen komen aan bod in actuele voorbeelden die zijn ontleend aan recente inzichten uit de praktijk. Deze derde druk geeft een goed beeld van de nieuwe ontwikkelingen binnen de gezondheidsbevordering en ziektepreventie. Daarnaast is de toegankelijkheid van de inhoud verbeterd. De informatie is duidelijker toegespitst op paramedici.

Gezondheidsbevordering en preventie door paramedici bestaat uit twee delen. In deel 1 ligt het accent op gezondheid en het in kaart brengen van de volksgezondheid. Hier worden ook de uitgangspunten van de epidemiologie besproken. In deel 2 staan het bevorderen van gezondheid door middel van preventie, gezondheidsbevordering, gezondheidsvoorlichting en patientenvoorlichting centraal.

De auteur Drs Barbara Sassen is docent Gezondheidskunde aan de Hogeschool van Utrecht, faculteit Gezondheidszorg, met als specifiek aandachtsgebied gezondheidsvoorlichting en patientenvoorlichting.

Gezondheidsbevordering en preventie door paramedici  is een uitgave van Reed Business. Het boek is verkrijgbaar via de website www.elseviergezondheidszorg.nl, via de reguliere boekhandel of via de klantenservice (+31 (0)314 35 83 58).

Auteur: Barbara Sassen / ISBN: 9789035233492 Uitgave: 3e druk 2011 / Prijs:
€ 42,50

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen