Toename oudere en jongere verslaafden die willen stoppen met blowen

Array

Steeds meer ouderen kloppen aan bij de verslavingszorg omdat ze graag willen stoppen met blowen. Het gaat om mensen die lang elke dag geblowd hebben en daar graag van afwillen, maar die het niet lukt op eigen houtje te stoppen.

Dat zei Roel Kerssemakers van de instelling voor verslavingszorg Jellinek maandag tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer over het Nederlandse drugsbeleid. De blowers zijn vaak ook verslaafd aan tabak, wat het extra moeilijk maakt ermee op te houden.

Jongeren
Overigens neemt ook het aantal jongeren dat zich met een verslavingsprobleem meldt toe. Onder de 7000 klanten die Jellinek jaarlijks krijgt zijn 1500 tot 2000 jongeren, schatte Kerssemakers, dat betreft slechts hooguit 1,5 procent van de schoolgaande jeugd. Zij hebben meestal ook andere problemen die ze met gebruik van softdrugs proberen te vergeten.

Kerssemakers was te spreken over de aanpak om de jongeren al op school op de gevaren van drugsgebruik te wijzen, maar vindt wel dat dit nog wat intensiever kan gebeuren.
Bron: NU.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen