Unieke workshop over uiterlijke verzorging voor mannen met kanker

Array

Een droge huid, pijnlijke nagels en problemen met scheren door chemotherapie; mannen met kanker zitten hier dikwijls mee. Daarom organiseerde het Sint Franciscus Gasthuis in samenwerking met stichting Look GoodFeel Better voor het eerst in Nederland een informatiebijeenkomst over uiterlijke verzorging bij mannen met kanker op donderdag 29 september 2011.

Veel tips en adviezen
De negen aanwezig heren kregen veel informatie en praktische tips van ervaren schoonheidsspecialisten. Er werden adviezen gegeven over onder andere de huid, het haar en nagelverzorging. Er was een haarwerker aanwezig die vertelde over haaruitval bij mannen en de mogelijkheden voor het dragen van petten, hoeden en haarwerken. Na de presentaties kregen de heren persoonlijk advies en mochten de verschillende aanwezige producten uitgeprobeerd worden. Positieve reacties
De bijeenkomst is zeer positief ontvangen, vertelt Anita van der Poel, coördinerend oncologieverpleegkundige van het Sint Franciscus Gasthuis. De aanwezigen gaven aan dat er behoefte is om op deze manier informatie te krijgen en tegelijkertijd komen ze in contact met lotgenoten. Eén van de deelnemers gaf aan: Over de verzorging voor mannen was weinig bekend, maar ik ben nu volledig tevreden met het resultaat! Er is veel aandacht voor uiterlijke verzorging voor vrouwen met kanker, maar voor mannen is weinig informatie beschikbaar. Een gemiste kans, want ook mannen ervaren tijdens hun ziekte en behandeling problemen met betrekking tot uiterlijke verzorging.

Na afloop
Na afloop mochten de heren de producten van Look GoodFeel Better meenemen naar huis. Deze producten zijn beschikbaar gesteld door de cosmeticabranche. Door het succes van deze eerste bijeenkomst wordt gekeken of herhaling mogelijk is. Op
www.sfg.nl/voorlichtingsbijeenkomsten staat de meest actuele informatie over patientenbijeenkomsten in het Sint Franciscus Gasthuis. Bezoek www.lookgoodfeelbetter.nl voor informatie over de stichting en adviezen over uiterlijke verzorging bij kanker.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen