Leids DNA-team in de race voor Academische Jaarprijs

Academische Jaarprijs 2011
Onder de naam Leve DNA. dingt een team van wetenschappers onder leiding van het LUMC mee naar de Academische Jaarprijs van 2011. De onderzoekers zijn één van de drie finalisten die strijden om de juryprijs en de publieksprijs die op woensdag 26 oktober worden uitgereikt in de Stadsgehoorzaal in Leiden.

Stem op Leve DNA!
DNA is de basis van alles wat leeft. Alle mogelijkheden, eigenschappen en talenten van de mens hangen af van zijn DNA-code. Maar ook de enorme variatie in het leven om ons heen komt door verschillen in DNA.

Experimenten
Het Leve DNA! project vraagt het Nederlandse publiek voorstellen te doen over wat met DNA onderzocht moet worden. Twaalf projecten kunnen worden uitgevoerd, de selectie daarvan wordt gemaakt door twaalf middelbare scholen, één per provincie. Als zij winnen gaan deze scholen de experimenten samen met het Leve DNA! team uitvoeren. Zo wil Leve DNA! het Nederlands publiek laten kennismaken met DNA-onderzoek.

Stemmen
Naast de juryprijs wordt dit jaar voor de tweede maal een Publieksprijs uitgereikt. Help het Leve DNA! team door te stemmen via de website van het televisieprogramma Labyrint. Aan de winnaar van de publieksprijs wijdt Labyrint een uitzending. Helpt u het team van Leve DNA aan de overwinning? Op de website www.levedna.nl komt u meer te weten over het project en kunt u zelf een idee voor DNA-onderzoek insturen.

bron: LUMC.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen