‘Apothekers kiezen voor kwaliteit voor de patiënt’

Bekijk de jaarrede van KNMP-voorzitter Jan Smits online. “Een keuze voor kwaliteit levert het beste rendement op voor patienten, apothekers en voor zorgverzekeraars.”

Smits hield de ongeveer 1.500 aanwezigen voor dat apothekers en hun assistenten aan de vooravond van een cruciaal jaar staan. Daarmee verwees Smits naar de invoering van prestatiebekostiging en vrije prijzen in 2012 door het kabinet. Apothekers hebben samen met zorgverzekeraars en patientenorganisaties aan de voorbereiding van `2012′ gewerkt. “Vanaf volgend jaar worden we door zorgverzekeraars gehonoreerd op basis van onze prestaties richting patienten. Hoogste tijd voor apothekers om te kiezen voor een duurzaam bedrijfsmodel”, aldus de KNMP-voorzitter.

Smits: “In alle markten is het zo dat er prijsconcurrentie ontstaat wanneer iets gekopieerd wordt. De KNMP kiest bewust voor de apotheker als medicijndeskundige die kwaliteitszorg aan de patient levert. Een unieke kwaliteitszorg die moeilijk kopieerbaar is waardoor je als apotheker wordt beoordeeld op jouw toegevoegde waarde”.

Kiezen voor een duurzaam bedrijfsmodel model leidt er volgens Smits toe dat het potentieel van apothekers beter wordt benut. “Zoals bij de individualisering van de therapie en het bevorderen van therapietrouw”, aldus Smits.

Bron: Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen