Dr. Martin Gotthardt benoemd tot hoogleraar Experimentele Nucleaire .

Array

Dr. Martin Gotthardt is per 1 oktober benoemd tot hoogleraar Experimentele Nucleaire Geneeskunde aan het UMC St Radboud. Het betreft een strategische leerstoel voor een periode van vijf jaar.

Martin Gotthardt studeerde van 1988 tot 1995 geneeskunde aan de Philipps-University in Marburg (Duitsland). Aansluitend volgde hij klinische opleidingen op het gebied van de urologie, chirurgie, pathologie en nucleaire geneeskunde (1997 – 2001).

In 1995 promoveerde Gotthart aan de Philipps-Universiteit Marburg en in 2004 behaalde hij aan diezelfde universiteit zijn Habilitation met het onderzoek Preclinical Development of a Radiopeptide to Localize Neuroendocrine Tumors based on the Incretinhormon GLP-1.

Van 2001 tot 2005 werkte Gotthardt als nucleair geneeskundige aan de Philipps-Universiteit Marburg. Sinds 2005 is dr. Gotthardt verbonden aan het UMC St Radboud. Ook is hij sinds 2008 buitengewoon hoogleraar aan de Philipps Universiteit van Marburg.

Prof. Gotthardt zal zijn klinisch en preklinisch onderzoek voortzetten op het gebied van multimodale beeldvorming bij diabetes en metabole aandoeningen en zich richten op ontwikkeling en toepassing van nieuwe tracers voor tumorimaging.

Speerpunten van de afdeling Nucleaire Geneeskunde zijn moleculaire beeldvorming in de oncologie en behandeling van kanker met radiofarmaca, scintigrafische detectie van infecties en ontstekingen en de moleculaire beeldvorming bij metabole aandoeningen zoals diabetes.

bron: UMC St Radboud

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen