Werkzame stof THC in cannabis goed meetbaar

Array

RIKILT â Institute of Food Safety, onderdeel van Wageningen UR, heeft een methode waarmee THC (tetrahydrocannabinol) in lage concentraties in plantaardig materiaal kan worden aangetoond. THC is de werkzame stof in cannabis. Er is behoefte aan een dergelijke methode omdat de overheid waarschijnlijk besluit dat softdrugs met een THC gehalte van boven de 15% harddrugs zijn.

Een groot deel van de wiet die in Nederland gekweekt is, heeft een THC-gehalte (ver) boven de 15 procent. Nederwiet wordt door de maatregel een verboden harddrug en dat mogen de coffeeshops niet verkopen.

RIKILT heeft jarenlange ervaring met een methode om THC te meten in hennepvezel en kan deze eenvoudig aanpassen en valideren voor het meten van het THC percentage in cannabis.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Robert van Gorcom, via 0317-480256. Email: [email protected]. RIKILT- Institute of Food Safety is onderdeel van Wageningen UR (University & Research centre).

Bron: Wageningen Universiteit en Researchcentrum.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen