Op 4 november komt de zorg op de juiste plek

Array

De Landelijke Vereniging van Geïntegreerde Eerstelijnszorg (LVG), het werkverband van Ros’sen, het Jan van Es Instituut en het Julius Centrum organiseren op 4 november een conferentie over het wenselijke eerstelijnsbeleid in  2012 en 2013. Een van de vijf thema’s die dan aan de orde komen, betreft de verdeling van de patientenzorg over eerste- en tweedelijn.
Aan de werktafel “Zorg op de Juiste Plek” maken de deelnemers kennis met twee gedreven zorgverleners van vlees en bloed. Hans van der Zeijden werkt als longarts bij het Antonius Ziekenhuis. Christi Terwel-Huizing werkt als praktijkondersteuner bij Gezondheidscentrum Kanaleneiland in Utrecht Stad.  Beide zetten zich al jaren in voor kwalitatief goede zorg voor COPD- en astmapatienten. Zij zijn er gaandeweg achtergekomen dat dit alleen kan wanneer 1e en 2e lijn beter met elkaar samenwerken met als motto: “In de 1e lijn als het kan en in de 2e lijn als het moet”.Hans en Christi nemen de deelnemers mee op het pad dat ze tot nu toe samen hebben afgelegd en leggen de deelnemers hun dilemma’s voor. Samen met de deelnemers formuleren zij voornemens voor het beleid van overheid, beroepsverenigingen en landelijke instanties in 2012 en 2013. Wil jij deelnemen aan de discussie over de zorg op de juiste plek? Of over een van de vier andere thema’s? Surf dan naar www.unitzorginnovatie.nl klik door op ‘aankomende congressen’, lees de uitvoerige brochure, meld je aan en vertel hoe heet eerstelijnsbeleid moet worden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen