Bijeenkomst De patiënt centraal?

Array

Nederlandse Patienten Consumenten Federatie
Het accent in de zorg verschuift van aanbod- naar vraagsturing. Binnen het programma Werken aan de Zorg is onderzocht in hoeverre patienten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars er in slagen om de Nederlandse zorg klaar te maken voor de patient van de toekomst; een patient die aandacht eist voor zijn individuele wensen en noden en die kritische keuzes maakt.

Op een (gratis) bijeenkomst op 25 oktober, van 16.00 tot 20.00 uur, wordt het onderzoeksrapport aangeboden aan Kees van der Burg, directeur Langdurige Zorg van het ministerie van VWS.

In de presentatie van de resultaten zal duidelijk worden dat er weliswaar vele succesvolle aanpakken zijn ontwikkeld, maar dat de transformatie naar een vraaggestuurde zorg bij lange na nog niet voltooid is. Van der Burg nodigt u en andere (vertegenwoordigers van) patienten, verzekeraars en zorgaanbieders graag uit om met hem en elkaar in discussie te gaan over hoe de ideale situatie bereikt kan worden: een toekomstbestendig zorgstelsel waarin de patient werkelijk centraal staat.

De bijeenkomst vindt plaats op Landgoed Zonnestraal in Hilversum. Dit voormalige sanatorium voor TBC-patienten huisvest nu tientallen zorg- en welzijnsorganisaties. We hebben uw ervaringen en ideeen nodig om de zorg klaar te maken voor de toekomst en nodigen u uit om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen