Huisartsenvereniging pakt minister Schippers juridisch aan

Array

Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen
De Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen heeft het advocatenkantoor Nysingh te Zwolle in de arm genomen om te onderzoeken welke juridische stappen kunnen worden gezet om het kortingsbeleid huisartsenzorg van minister Schippers van VWS aan te vechten.

VPHuisartsen is één van de organisatoren van de recente landelijke Manifestatie Huisartsenzorg in de RAI tegen de korting van 132 miljoen die de huisartsen vanaf 2012 jaarlijks wordt opgelegd. In de komende vier jaar gaat het om 528 miljoen euro die minder beschikbaar zal zijn voor de basale zorg die door huisartsen wordt geleverd. De vraag naar deze zorg kent al jaren een autonome groei van 5%.

De Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen heeft vastgesteld dat het ministerie van VWS geen juiste cijfers heeft gebruikt bij het vaststellen van de korting. Bovendien worden de eerdere afspraken zoals die door het ministerie met de sector zijn gemaakt, niet gerespecteerd. Daarnaast is het de vraag of huisartsen verantwoordelijk kunnen worden gesteld voor de systematische onderbudgettering van VWS, waar recent door Prof. Paul Schnabel van het Sociaal Cultureel Planbureau op is gewezen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen