Iris van Bennekom voorgedragen als nieuwe voorzitter Cedris

Array

Dit is een origineel bericht van CEDRIS
Het bestuur van Cedris heeft drs. I. (Iris) van Bennekom (49) voorgedragen als nieuwe voorzitter van Cedris, de brancheorganisatie van de sociale werkvoorzieningsbedrijven. Zij volgt ir. J.M. Leemhuis-Stout op, die waarnemend burgemeester is geworden in Schiedam. De benoeming wordt op 16 november aan de Algemene Ledenvergadering van Cedris voorgelegd.

Iris van Bennekom heeft een groot aantal functies vervuld op het terrein van zorg en welzijn. Zij was onder meer directeur van de Nederlandse Patienten Consumenten Federatie (NPCF) en lid van de directieraad van de Algemene Haagse Stichting voor Verzorging en Verpleging (AHS). Van 2008 tot begin 2011 was zij directeur Langdurige Zorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, tevens plaatsvervangend directeur-generaal.

Vervolgens heeft zij korte tijd gewerkt als directeur Zorg en Gezondheid bij De Friesland Zorgverzekeraar in Leeuwarden. Op dit moment werkt Van Bennekom als parttime strategisch bestuurder a.i. bij REAKT Groep in Gouda. REAKT Groep is specialist op het gebied van dagbesteding en arbeid.
Van Bennekom is gehuwd en heeft drie kinderen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen