Politiek wil verwijsrecht voor euthanasie wettelijk vastleggen

Array

De politiek wil het verwijsrecht voor euthanasie wettelijk laten vastleggen. D66 en GroenLinks hebben hiertoe een initiatief wetsvoorstel ingediend. De politiek partijen vinden dat in Nederland mensen niet ondraaglijk en uitzichtloos mogen lijden. Wanneer een arts aan het euthanasieverzoek niet zou willen meewerken, dan zou er een garantie dienen te zijn dat de patient naar een andere arts kan worden doorverwezen.

D66-Tweede Kamerlid Pia Dijkstra laat weten dat het ontoelaatbaar is dat de euthanasiewens van een patient wordt genegeerd, ondanks dat deze aan de zorgvuldigheidscriteria voldoet.

De NVVE (Nederlandse vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde wil in 2012 een speciale levenseindekliniek openen waar binnen toegestane wettelijke kaders euthanasie toegestaan is.

Bron: AllePersberichten.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen