AVL sluit samenwerkingsovereenkomst met St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk

Nederlands Kanker Instituut
Het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (AVL) in Amsterdam ondertekent vandaag een overeenkomst met het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk waarin wordt afgesproken dat de zorg van patienten met kanker in Harderwijk zoveel mogelijk voldoet aan de kwaliteitscriteria zoals die in het AVL gelden.

Ziekenhuis St Jansdal is een groot voorstander van samenwerking tussen algemene en specialistische ziekenhuizen. De meer complexe zorg voor kankerpatienten in het verzorgingsgebied van St Jansdal wordt dicht bij huis mogelijk gemaakt door samenwerking met een gespecialiseerd partnerziekenhuis. De zorg wordt geboden op basis van behandelprotocollen die samen met het gespecialiseerde ziekenhuis zijn opgesteld.

De samenwerking betekent concreet dat voor de start van de behandeling, artsen van het AVL samen met de artsen van St. Jansdal de juiste behandeling zullen bepalen. Patienten waarvoor een meer complexe behandeling noodzakelijk is, worden doorverwezen naar het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. De samenwerking zal 1 januari 2012 ingaan.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen