Voorlichtingsbijeenkomst ‘Cholesterol: vriend of vijand?’ in Alkmaar

Array

Medisch Centrum Alkmaar
Het diabetesteam van Medisch Centrum Alkmaar (MCA) houdt op donderdagavond 27 oktober de voorlichtingsbijeenkomst ‘cholesterol: vriend of vijand’ voor diabetespatienten. Ook de partner is van harte welkom. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur in de Pieter van Foreestzaal van MCA, huisnummer 015, ingang Metiusgracht. De toegang is gratis.

Niemand kan zonder cholesterol. Maar het mag ook weer niet te veel zijn, want dat brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Wat is de juiste balans voor een diabetespatient? MCA-sprekers dr. Suat Simsek, internist, en Marian Hoek, dietiste, verzorgen deze bijeenkomst ‘Cholesterol: vriend of vijand’, een antwoord op de vragen: wat is cholesterol?

Hoe is het risico op een te hoog cholesterol te verminderen? Is alleen het letten op de voeding voldoende? Of zijn medicijnen noodzakelijk? En wat voor bijwerkingen geeft dit? Wat zijn de nieuwe inzichten omtrent de behandeling? Er is gelegenheid om vragen te stellen. De zaal is vanaf 19.00 open. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Om deze bijeenkomst bij te wonen is aanmelding noodzakelijk. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met de balie van de patientenvoorlichting van het MCA (huisnummer 037), telefoon (072) 548 3500.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen