OrgaNext Research benoemt Peter Schot tot Executive Director Product Development

Array

OrgaNext Research BV maakt vandaag de benoeming van Peter Schot als Executive Director Product Development bekend.
Peter Schot, PhD (57) heeft ruim twintig jaar ervaring met het ontwikkelen en naar de markt brengen van innovatieve geneesmiddelen in zowel Amerika als Europa. Bij het voormalige Organon (nu Merck) was Schot onder andere als Vice President R&D direct betrokken bij alle aspecten van geneesmiddelenontwikkeling en registratie.

OrgaNext Research BV is het eerste biofarmaceutische bedrijf ter wereld dat zich richt op herstel van patienten met een heupfractuur. “Door de toegenomen levensverwachting worden steeds meer mensen geconfronteerd met ouderdomsklachten, waaronder heupfracturen. Het is belangrijk dat er geneesmiddelen ontwikkeld worden om herstel na heupfracturen te bevorderen. OrgaNext heeft het initiatief genomen en ik wil er graag aan bijdragen om die zo snel mogelijk voor patienten beschikbaar te maken.” aldus Peter Schot.

“Ik ben heel blij dat Peter Schot het OrgaNext-team komt versterken”, zegt Marjanne Prins, Managing Director van OrgaNext Research. “Sinds de presentatie van onze wetenschappelijke data in juni op een congres in Amerika, hebben internationale onderzoekers en zelfs verzekeraars interesse in onze innovatieve aanpak. Het ontwikkeltraject is inmiddels in een stroomversnelling terecht gekomen. Het succesvolle trackrecord en de brede ervaring van Peter helpen ons om NDD, onze eerste Recovery Booster, zo snel mogelijk bij de patient te krijgen”.

“Naast ervaring op het gebied van R&D Project en Programma Management in Oss, heeft Peter Schot ook als Director Regulatory Affairs en klinisch onderzoeker in Amerika gewerkt. “Door zijn kennis van productontwikkeling en ervaring met de Amerikaanse en Europese registratie autoriteiten FDA en EMA is Peter Schot een waardevolle toevoeging aan ons team. Met zijn passie om een verschil te maken past hij heel goed bij OrgaNext. De keuze van Peter voor OrgaNext is een erkenning van onze innovatieve aanpak en commerciele potentie,” aldus Marjanne Prins.

Over OrgaNext Research
OrgaNext Research BV is een Nederlands biofarmaceutisch bedrijf, in 2009 opgericht door voormalige Organon en Unilever managers en is gevestigd in Arnhem. Meer informatie op www.organext.com.

Recente artikelen