MEE en Per Saldo gaan intensiever samenwerken

Mensen met pgb nog beter op weg helpen
Door wijzigingen in de pgb-regeling ontstaan de komende periode veel veranderingen voor (potentiele) budgethouders van het persoonsgebonden budget (pgb). Om deze mensen nog beter te informeren, hebben MEE Nederland en Per Saldo vandaag tijdens de Dag van het pgb een samenwerkingsconvenant getekend.

Door tijdige en onafhankelijke informatie kunnen zorgvragers zelf vaststellen of het pgb betere zorg oplevert. De intensievere samenwerking tussen Per Saldo en MEE betekent; de juiste informatie op het juiste moment. Zo kan weloverwogen gekozen worden voor het pgb.

Vragen, vragen, vragen

Wat is een pgb eigenlijk precies? Ben ik wel geschikt voor een pgb? Als ik kies voor een pgb, wat mag ik dan wel en wat mag ik daar niet mee doen? Dit is een greep uit de vele vragen waar zorgvragers mee zitten. Het pgb is een belangrijk instrument om zelf de regie te voeren en zorg te regelen. Hierin zit de meerwaarde van het pgb. Het pgb is niet voor iedereen de beste oplossing. Daarom is het belangrijk dat mensen die zorg nodig hebben te voorzien van goede informatie zodat ze al voordat zij worden geïndiceerd kunnen nadenken over een keuze tussen een pgb of het rechtstreeks ontvangen van zorg door een instelling.

Signaleren knelpunten

Per Saldo is de belangenvereniging van mensen met een pgb. MEE Nederland is de landelijke branchevereniging van de MEE-organisaties die ondersteuning bieden aan mensen met een beperking. Door de kennis van Per Saldo te bundelen met de expertise en het regionale netwerk van MEE kan ondersteuning en voorlichting dichter bij de mensen geboden worden. Zo worden voorlichtingsbijeenkomsten en cursussen voor (potentiele) budgethouders georganiseerd en zal deskundigheid binnen MEE en Per Saldo gebundeld worden en signalen en knelpunten rondom het pgb onderling uitgewisseld worden.

Verheugd over samenwerking

MEE Nederland en Per Saldo zijn verheugd over de intensievere samenwerking. Aline Saers, directeur Per Saldo: ‘We zijn steeds bezig met het verder verbeteren en meer solide maken van het pgb. Door betere voorlichting en betere ondersteuning zullen steeds meer mensen bewuster wel of niet kiezen voor het pgb. Hierdoor zal het pgb nog beter worden ingezet waarvoor het bedoeld is, namelijk het pakken van de eigen regie’.

Jan de Vries van MEE Nederland: ‘Door intensievere samenwerking kunnen wij onze clienten nog beter ondersteunen bij de keuze voor een pgb. Een pgb is een belangrijk middel om zelf de zorg te regelen en de regie over eigen leven te houden. Betere voorlichting over het pgb is daarom van grote waarde’

Convenant

Hier kunt u het convenant downloaden:

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen