ReumaBeweegdag trekt bijna 400 bezoekers

0
172

Een kleine 400 reumapatienten en begeleiders hebben op 8 oktober tijdens de eerste Reumabeweegdag in ’s Hertogenbosch de mogelijkheid aangegrepen om kennis te maken met verschillende vormen van bewegen.

De bezoekers konden zich voor verschillende workshops inschrijven, die varieerden van foxtrot tot zumba en van koersbal tot volleybal.

Mirjam Ottow was één van de bezoekers van de ReumaBeweegdag, ze heeft zelf een reumatische aandoening. ‘Het is zeer belangrijk om te bewegen, maar ik ben eigenlijk helemaal geen sportief type. Ik vind het daarom heel erg leuk dat je vandaag wat dingen kan uitproberen. Die vrijblijvendheid is erg fijn!’

Annamarie Thomas
Oud-schaatster Annamarie Thomas opende de dag met een warming-up. In de sporthal van revalidatiecentrum Tolbrug werden alle bezoekers en begeleiders door haar enthousiasme aangestoken. ‘Ik wil een voorbeeld stellen. Ik wil aan reumapatienten laten zien, en zeker aan jonge patienten, dat je met een reumatische aandoening heel goed kan sporten. Op topniveau zelfs! Ik heb zelf de ziekte van Bechterew en wil er zo ook meer bekendheid aan geven. Het is belangrijk dat ze deze ziekte eerder gaan ontdekken bij patienten.’