Genomineerden Psyche Mediaprijs bekend

0
106

Uit de 61 inzendingen voor de Psyche Mediaprijs zijn vijf genomineerden bekend gemaakt. Kanshebbers zijn onder andere de bekende NCRV serie In Therapie, de documentaire Paviljoen 7 en radiodocumentaire De Fiets van de VPRO. Opmerkelijk is dat de commerciele televisie- en radiozenders het weer massaal lieten afweten. Zij hebben ook dit jaar niets ingezonden.

Er waren dit jaar 61 inzendingen voor de Psyche Mediaprijs 2011. Commerciele televisie zenders stuurden geen enkele inzending in. Inzendingen zijn er dit jaar onder andere van de Volkskrant, Trouw, Psychologie Magazine, Esta, Red en Intermediair. Juryvoorzitter en oud-voorzitter van het Fonds Psychische Gezondheid Paul Schnabel (directeur Sociaal en Cultureel Planbureau) noemde de inzendingen weinig vernieuwend. De vijf genomineerden zijn positieve uitzonderingen.

De vijf genomineerden voor de Psyche Mediaprijs zijn: de NCRV serie In Therapie, thema avond Iedereen depressief (VPRO), de documentaire Paviljoen 7 (NCRV), de documentaire Zelfdoding van de EO en de radiodocumentaire De Fiets (VPRO). Op de website www.psychischegezondheid.nl/publieksprijs kunt u meer lezen over de genomineerden. Dat niet alleen, dit jaar is het voor het eerst ook mogelijk om te stemmen op uw favoriet.

Met de Psyche Mediaprijs wordt een journalist of programmamaker beloond die op uitmuntende wijze bijdraagt aan meer openheid en minder schaamte over psychische aandoeningen. De prijs bestaat uit een kunstwerk van Beeldend Gesproken en een geldprijs van 5.000,- euro.

Bron: Fonds Psychische Gezondheid