Woonzorgcentrum IJsselheem uit Kampen wint prijs van 35.000 euro

Array

Personen v.l.n.r.: Dorothea van Gaalen-Deuzeman (logopedist en aanmelder), Annelies de Bruin (logopedist en linguist) en juryvoorzitter (ambassadeur Hersenstichting) Paula Udondek. Foto credits: Ilco Kemmere.

Woonzorgcentrum IJsselheem uit Kampen heeft de Kwaliteitsprijs van de Hersenstichting gewonnen. De prijs bestaat uit een subsidie van EUR 35.000 en is bedoeld voor een project dat de kwaliteit van leven van mensen met een hersenaandoening verbetert. De prijs werd gisteren uitgereikt ten overstaan van de ruim 1400 bezoekers van de Publieksdag, in de Utrechtse Jaarbeurs.

Het project van Woonzorgcentrum IJsselheem wil de organisatie en effectiviteit van afasiekoren verder onderzoeken met als eindproduct een protocol, waarin wordt beschreven hoe een afasiekoor kan worden opgezet en hoe deze vorm van groepstherapie het beste werkt. De jury onder leiding van ambassadeur Paula Udondek was onder de indruk van de gedrevenheid van het projectteam. Verder realiseert de jury zich dat het voor mensen die niet of moeilijk kunnen spreken een hele ervaring is dat zij hun stem weer eens horen. Het afasiekoor helpt enerzijds om mensen met een afasie beter te leren praten, maar bevordert tegelijk de sociale contacten. De jury vond het project eenvoudig realiseerbaar en roemt het feit dat het projectteam goede contacten heeft gelegd met andere afasiekoren die bereid zijn om kennis en ervaringen te delen. Er is ook gedacht aan de scholing van collega professionals.

De missie van de Hersenstichting is: verbeteren van de kwaliteit van leven van patienten met een hersenaandoening. De nieuwe Kwaliteitsprijs, die jaarlijks gaat terugkeren, is een van de activiteiten om dat te bereiken. De jury bestond naast Udondek uit Ramon Ahmad, ervaringsdeskundige van Vereniging Cerebraal, Frederike van Markus, revalidatiearts Sophia Revalidatie, Marjan Zander van de Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatienten en Annet Wielemaker van de Hersenstichting.

Voor een hr foto van de uitreiking, klik hier. Personen v.l.n.r.: Dorothea van Gaale (logopedist en aanmelder), Annelies de Bruin (logopediste) en juryvoorzitter (ambassadeur Hersenstichting) Paula Udondek. Foto credits: Ilco Kemmere.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen