Maandag weer operaties in Zevenaar

Array

Vanaf maandag 17 oktober wordt er weer geopereerd in Rijnstate Ziekenhuis Zevenaar. De geplande operaties voor maandag en de rest van de week, kunnen volgens planning plaatsvinden.

De operatiekamers in Zevenaar werden op dinsdag 11 oktober gesloten, nadat er meerdere vliegen waren aangetroffen. Geplande operaties zijn zoveel mogelijk verplaatst naar Rijnstate Arnhem en Velp of uitgesteld.
Sinds dinsdag zijn er verschillende maatregelen getroffen om de doorgang voor de vliegen te blokkeren. Vandaag zijn er geen vliegen meer aangetroffen in het operatiekamercomplex.

Kleine openingen in de afdichting van leidingen

Gisteravond is geprobeerd met een infraroodcamera’s eventueel aanwezige gaatjes in muren en plafonds te vinden. Dit onderzoek gaf geen uitsluitsel. Vervolgens is met rook een aantal zeer kleine openingen gevonden in de afdichting van leidingen op de wanden van de operatiekamers.

In de operatiekamers zijn diverse systemen aanwezig voor luchtbehandeling, medische gassen, datacommunicatie en elektra. Deze systemen worden gevoed door leidingen die door de wanden van de operatiekamers heen gaan. Deze leidingen zijn op de wanden afgedicht om de kamers luchtdicht te maken. Door werking van het gebouw zijn een klein aantal scheurtjes in de afdichting van de leidingen ontstaan. Deze scheurtjes waren blijkbaar groot genoeg om enkele vliegen door te laten.

Maandag weer opereren

Vandaag en morgen worden de scheurtjes gedicht en wordt met insecticide gespoten. Daarna worden de operatiekamers nog eens grondig schoongemaakt, zodat er vanaf maandagochtend weer operaties kunnen plaatsvinden.

Preventie

Om een soortgelijk probleem in de toekomst te voorkomen, worden vanaf nu periodiek extra controles uitgevoerd op de afdichting van leidingen en worden jaarlijks aan het einde van de zomer maatregelen genomen om de overwinterende vliegen buiten het ziekenhuis in Zevenaar te houden.

Gert de Bey, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Gelukkig is dit vervelende probleem snel verholpen. Ik ben erg trots op de flexibiliteit die onze medewerkers hebben getoond. Zij hebben op andere locaties gewerkt of hebben andere taken dan gewoonlijk uitgevoerd. Wij hebben ons uiterste best gedaan om te zorgen dat onze patienten zo min mogelijk hinder ondervonden. De samenwerking tussen onze ziekenhuislocaties heeft zich echt bewezen.”

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen