Lekker fit! van de Hartstichting door CGL erkend als theoretisch goe..

Array

Lekker fit! lesmethode van de Hartstichting en Noordhoff uitgevers is door het Centrum Gezond Leven (CGL) erkend als ’theoretisch goed onderbouwde’ interventie . Lekker fit! is een lesmethode die kinderen op de basisschool helpt om te kiezen voor een gezond eet- en beweegpatroon. In het brede aanbod van leefstijl interventies voor basisscholen is het van belang te weten wat echt werkt. Daarbij is deze erkenning een hulpmiddel.

Lekker fit! biedt zowel theorie- als praktijklessen over drie thema’s: bewegen, voeding en gezonde keuzes. Het heeft tot doel het bevorderen en stimuleren van gezonden voeding en beweging bij kinderen en het vergroten van hun kennis op dit gebied. Centraal staat de boodschap: Fit zijn is fijn!

Theoretisch goed onderbouwd betekent dat de doelen, aanpak en randvoorwaarden degelijk zijn beschreven en dat de werkzaamheid van de interventie is onderbouwd met modellen, theorie of literatuur. De beoordeling is gedaan door De Erkenningscommissie Interventies van het Centrum Gezond Leven (CGL). Deze erkenning maakt het gebruikers en intermediairs gemakkelijker om het gebruik en de aanbeveling van Lekker fit! te onderbouwen. Directeur Hans Stam van de Hartstichting: ‘Zelf waren we al overtuigd van het nut van Lekker fit!, maar deze erkenning geeft het bewijs dat het ook écht goed in elkaar zit!’ ‘We zijn dan ook reuze blij met de erkenning en hopen dat uiteindelijk alle basisscholen in Nederland met Lekker fit! aan de slag gaan.’

Aanvullende info
Ook de ouderbetrokkenheid neemt een belangrijke plaats in binnen het Lekker fit! project om zo de ouders het belang in te laten zien van een gezonde en actieve leefstijl van hun kind en zichzelf. Lekker fit! is het enige lespakket dat voor de gehele basisschool lessen over zowel voeding als bewegen biedt.

bron: Nederlandse Hartstichting

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen