Mastering Food seminar in Wageningen

Array

Economisch en maatschappelijk staat de sector niet stil. Vele technologische ontwikkelingen bevinden zich in een stroomversnelling. Welke trends zijn relevant voor uw bedrijf en op welke nieuwe ontwikkelingen dient u uw bedrijfsstrategie af te stemmen? Mastering Food, georganiseerd door de stichting Food Valley en Wageningen UR, biedt executives in de food business in 1 dag de belangrijkste technologische ontwikkelingen en nieuwste praktische inzichten. Ter inspiratie en informatie en de gelegenheid van gedachten te wisselen met andere executives in de food sector.

U ontvangt een update over

De gezonde mens
Vergrijzing van de samenleving is een van de grootste uitdagingen voor de food sector. Binnen deze doelgroep is een verhoogd risico op diabetes, overgewicht, darmkanker en hart- en vaatziekten. Dat vraagt om gezonde leefstijl met gezonde voeding. Maar hoe kunt u zorgen voor nog gezondere voeding, die tegelijkertijd betaalbaar blijft? U krijgt inzicht in de mogelijkheden voor hoe uw bedrijf aan de hand van succesvolle voorbeelden.

Duurzaam is ook winstgevend
Politiek en media besteden veel aandacht aan duurzaamheid. Voor veel bedrijven staat het als synoniem voor duur. En dat terwijl een goede duurzaamheidsstrategie het bedrijfsresultaat juist positief kan beïnvloeden. Ontwikkeling van nieuwe technologieen en economische ketens maakt nieuwe productmarktcombinaties mogelijk. Een introductie van biobased economy (bioplastics, biochemicicals, etc.) in uw onderneming kan een interessant nieuw perspectief bieden.

Kwaliteit in de keten
Waar zit uw bedrijf in de keten? Vooraan, achteraan of ergens in het midden? Wat gebeurt er met de kwaliteit van producten bij uw leveranciers en afnemers? Welke verliezen treden er binnen de keten op? Quality controlled & sustainable logistics geven u een sneak preview in de toekomst en laat u direct zien welke voordelen te behalen zijn.

Van molecuul tot management
Veilig voedsel is voor iedereen van levensbelang. Het produceren van veilig voedsel kent vele aspecten. Het begint bij de kennis van bacterien en de wijze waarop een besmetting kan worden opgespoord. Houdbaarheid van een product is een aspect dat raakt aan duurzaamheid, de keten en gezonde voeding. U vergaart de kennis om van molecuul tot management zelf aan het stuurwiel te zitten.

Doelgroep
Executives, managers, marketing-communicatieprofessionals en anderen die zich bezighouden met strategie, positionering en bedrijfsvoering van bedrijven in de foodsector: van producent tot retailer. Een wetenschappelijk/technologische achtergrond is geen vereiste.

Bron: Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen