Ontvoering Kenia: Artsen zonder Grenzen blijft werken in Dadaab, act.

Array

Ontvoering Kenia:
Artsen zonder Grenzen blijft werken in Dadaab, activiteiten aangepast.

Na de aanval van 13 oktober in Oost-Kenia heeft Artsen zonder Grenzen een deel van haar team in Dagahaley en Ifo, 2 van de vluchtelingenkampen van de Dadaab kampengroep Kenia, teruggetrokken. Artsen zonder Grenzen zet haar activiteiten, in aangepaste vorm, voort. Artsen zonder Grenzen werkt sinds 2009 in Dadaab.

Aanval in Dadaab.
Op donderdagochtend 13 oktober werd een team van Artsen zonder Grenzen aangevallen in de Dadaab vluchtelingenkampengroep in Kenia. Eén van onze chauffeurs, Mohamed Hassan Brole (31), raakte hierbij gewond. Zijn toestand is stabiel, hij is inmiddels buiten levensgevaar en verblijft voorlopig in het ziekenhuis. Twee buitenlandse medewerkers, beide met de Spaanse nationaliteit, zijn weggevoerd. Tot nu toe is Artsen zonder Grenzen er niet in geslaagd het contact met de twee medewerkers te herstellen. Een crisisteam is opgezet.

Respect voor privacy families
De twee Spaanse collega’s zijn Montserrat Serra (40) uit Girona (Palafrugell) en Blanca Thiebaut (30) uit Madrid. Beide waren logistiek medewerker voor Artsen zonder Grenzen in het vluchtelingenkamp. Hun families zijn op de hoogte gebracht. Artsen zonder Grenzen vraagt aan de media om de privacy van de families te respecteren in deze moeilijke momenten. `We hebben vanaf het begin regelmatig contact met de families van onze collega’s en met de betrokken autoriteiten. Wij doen alles in ons macht om een spoedige en veilige terugkeer van onze collega’s te bewerkstelligen. Onze gedachten zijn met hun en hun families,’ aldus José Antonia Bastos, voorzitter van de Spaanse tak van Artsen zonder Grenzen.

Zo min mogelijk publiciteit
Deze aanval brengt de hulp in gevaar voor duizenden mensen die dringend humanitaire hulpverlening nodig hebben en een snelle en bevredigende oplossing is noodzakelijk. In het belang van een spoedige en veilige afloop van deze zaak zal Artsen zonder Grenzen op dit moment geen verdere informatie verstrekken en niet reageren op uitspraken, geruchten of andere informatie die circuleert. Artsen zonder Grenzen vraagt alle betrokken partijen terughoudend te zijn en geen verdere publiekelijke uitspraken te doen over het incident. `De huidige aandacht voor deze gebeurtenis is absoluut niet bevorderlijk voor een goed verloop van deze kwestie en kan enkel schade berokkenen aan de families en onze pogingen om onze collega’s terug te krijgen,’ aldus Bastos.

bron: Artsen zonder Grenzen.

bron: Artsen zonder Grenzen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen