De 100% niet-invasieve Cheetah NICOM presteerde vergelijkbaar met de traditionele oesofageale Dopplerbewaking e

Array

Nieuwe bevindingen van TJ Gan en auteurs van Duke Anesthesiologie tonen de werkzaamheid aan van NICOM® Bioreactance®-technologie van Cheetah Medical om doelgerichte peroperatieve therapie te geleiden

-De 100% niet-invasieve Cheetah NICOM presteerde vergelijkbaar met de traditionele oesofageale Dopplerbewaking en kan leiden tot het invoeren van protocollen die complicaties van operaties en ziekenhuisverblijf aanzienlijk verminderen-

Resultaten van een onderzoek die het niet-invasieve NICOM-systeem van Cheetah Medical voor vochtregulering in de chirurgie valideren werden op 16 oktober 2011 gepresenteerd op de jaarvergadering van de Amerikaanse Society van Anesthesiologen in Chicago. Deze nieuwe studie sluit aan op reeds bestaand bewijsmateriaal dat aantoont dat wanneer anesthesisten intraveneuze vloeistoffen toedienen op basis van herhaalde metingen van het hartminuutvolume, ze in staat zijn om een reeks complicaties geassocieerd met operaties aanzienlijk te verminderen, evenals de duur van het verblijf in het ziekenhuis. Deze geleide aanpak voor het toedienen van vocht staat bekend als doelgerichte therapie (Goal Directed Therapy, GDT).

De Cheetah NICOM is gevalideerd om zeer accurate continue hemodynamische informatie te leveren die met grote betrouwbaarheid kan worden gebruikt voor vochtregulering en ondersteuning van GDT. In deze studie gebruikten de anesthesieonderzoekers van Duke het niet-invasieve NICOM®-systeem voor cardiale output en hemodynamische bewaking van Cheetah Medical naast de traditionele, invasieve transoesofaegale Doppler. De onderzoekers vergeleken metingen verkregen met het oude systeem met die van de NICOM voor 61 patienten tijdens het ondergaan van een grote operatie en ze vonden een consistente en significante correlatie tussen metingen en aanwijzingen voor vochtregulering voor beide apparaten. Daarnaast toonden de resultaten dat het invasieve Dopplerapparaat twee keer zo vaak om technische redenen geen uitlezing gaf vergeleken met de niet-invasieve NICOM.

“De resultaten van dit onderzoek bevestigen een grote hoeveelheid bestaand bewijs dat toont dat peroperatieve doelgerichte therapie met behulp van niet-invasieve hemodynamische monitoren moet worden overwogen bij patienten die een grote operatie ondergaan of bij hoogrisicopatienten. Deze strategie verbetert de resultaten van patienten en vermindert de duur van verblijf in het ziekenhuis “, zei dr. Tong J. Gan,  professor in de anesthesiologie en vicevoorzitter voor klinisch onderzoek aan het Duke University Medical Center en de hoofdonderzoeker van de studie. “Niet-invasieve hemodynamische bewaking biedt een optie die de controle tijdens de operatie eenvoudiger kan maken.”

Naast overtuigende klinische voordelen voor de patient is aangetoond dat GDT significante kostenreducties en efficientieverbeteringen kan leveren aan de gezondheidszorg. Een groot aantal medische autoriteiten bevelen daarom de invoering van GDT-protocollen aan, waaronder de centra voor Medicare- en Medicaid-service (Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS), de Britse nationale gezondheidszorgdienst (National Health Service (NHS), het agentschap voor gezondheidszorgonderzoek en -kwaliteit  (Agency for Healthcare Research and Quality (AHRQ) en het nationaal instituut voor gezondheid en klinische uitnemendheid (National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE). Echter, bijna 20 jaar nadat de aanzienlijke waarde van GDT-protocollen werd vastgesteld aan de hand van Dopplersondes die worden ingebracht in de slokdarm van de patient, wordt GDT nog slechts in een fractie van de grote chirurgische ingrepen gebruikt. In een recent onderzoek onder honderden Amerikaanse en Europese anesthesisten heeft meer dan 90% aangegeven dat hun huidige operatieve vochtregulering kan worden verbeterd[1]. De studie vond een aanzienlijke kloof tussen bewijsmateriaal met betrekking tot de voordelen van GDT en het klinische gebruik van invasieve technologieen die praktische uitvoering beperken.

“We zijn blij met de bevindingen van het onderzoek van Duke en hopen dat ze het gebruik van het NICOM-systeem van Cheetah voor GDT aanmoedigen om de kwaliteit van de zorg te bevorderen voor aanzienlijk meer patienten die momenteel niet profiteren van deze aanpak”, zei dr. Yoav Avidor, CEO van Cheetah Medical. “Verder zijn we van mening dat onze technologie ziekenhuizen kan helpen omgaan met de stijgende kosten van de behandeling van bepaalde chirurgische complicaties die beperkt kunnen worden  met  GDT en standaardisatie bevordert wanneer meer clinici deze geavanceerde klinische praktijk hanteren.”

Over Cheetah Medical

Het niet-invasieve systeem voor cardiale output en hemodynamische bewaking, de NICOM® van Cheetah Medical, gebruikt een bedrijfseigen technologie, BIOREACTANCE® genaamd, om continue, nauwkeurige, niet-invasieve cardiale output (CO) en andere vitale hemodynamische parameters voor vochtregulering en titratie van geneesmiddelen te leveren. Het systeem is goedgekeurd door de Amerikaanse FDA en draagt het CE-kenmerk, en is sinds de commerciele lancering in 2008 door een groeiend aantal artsen over de hele wereld in gebruik genomen. Het hoofdkantoor van Cheetah Medical is gevestigd in Tel-Aviv in Israel, en zijn Amerikaanse hoofdkantoor is gevestigd in Vancouver, Washington. Bezoek voor meer informatie onze website op http://www.cheetah-medical.com.

Cannesson M., Pestel G. , Ricks C., Et al. Hemodynamic monitoring and management in patients undergoing high risk surgery: a survey among North American and European anesthesiologists. (Hemodynamische bewaking en management bij patienten met operaties met hoog risico: een onderzoek onder Noord-Amerikaanse en Europese anesthesisten). Critical Care, 2011;15(4):R197.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen