Drimpy is een proef begonnen met patiënten en artsen in het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis

0
376

Drimpy is een proef begonnen met patienten en artsen in het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis en overlegt met meer ziekenhuizen. Het Slotervaartziekenhuis is hiermee het eerste ziekenhuis dat met Drimpy gaat samenwerken.

Patienten gaan hun eigen medische dossier bijhouden en daarover met artsen digitaal overleggen. Familie en hulpverleners kunnen via een medische webpagina meekijken in het beveiligde dossier als de patient het wil, om medicijngebruik en ingrepen via een dagboek te volgen.


Op de website van Drimpy kunnen patienten onder andere dagelijks hun bloeddruk en hartslag noteren. „Artsen krijgen, anders dan bij een eenmalige controle, een betrouwbaarder beeld.”

Volgens Aysel Erbudak, bestuursvoorzitter van het Slotervaartziekenhuis, moeten straks alle mogelijke vormen van informatie via Drimpy beschikbaar komen. Hierbij wordt de patient regisseur over welke informatie hij deelt met de personen uit zijn netwerk. Tijdens een interview met Medisch Contact zegt zij verder dat het gebruik van sociale media de toekomst is voor ziekenhuizen. Wat haar betreft moet de rol van regisseur over de zorg veel meer bij de patient komen te liggen in plaats van bij het ziekenhuis of de zorgverzekeraar. „Mensen willen en kunnen hun gezondheid beter regelen”, zegt oprichter Arnold Breukhoven tijdens een interview met de Telegraaf. „Zelf meebepalen helpt je sneller genezen en patienten gaan serieuzer met de informatie om.”

Terwijl het elektronisch patientendossier politiek geen meerderheid krijgt, is inzage in het eigen dossier niet verboden. Familie, vrienden of medepatienten die meekijken, zorgen ervoor dat het herstel sneller gaat, stelt Arnold Breukhoven. Daarvoor moeten zij, net als medici, verplegers en mantelzorgers, eerst toegelaten worden tot de vriendenkring en daarna afzonderlijk toegelaten worden. „We volgen wie waar kijkt in het dossier, zodat zorgbedrijven en farmaceutische concerns en verzekeraars nooit toegang krijgen en de privacy van de patient hierdoor gewaarborgd blijft, dit gaat volgens een geautomatiseerd systeem zonder dat wij als Drimpy de patientgegevens hoeven in te zien”

Bronnen:
Patient volgen op medisch facebook (Telegraaf).
Slotervaartziekenhuis begint social network (Medisch Contact).

Drimpy