Meander bij beste 3 ziekenhuizen volgens Elsevier

Array

Meander Medisch Centrum behoort volgens weekblad Elsevier tot de drie beste ziekenhuizen van Nederland. Dit blijkt uit het jaarlijkse landelijk onderzoek van Elsevier en bureau SiRM naar de kwaliteit van ziekenhuiszorg.

Elsevier heeft de Nederlandse ziekenhuizen beoordeeld op zaken als: veiligheid voor de patient, kwaliteit van medische zorg, betrouwbaarheid als organisatie en begeleiding van de patient. Op woensdag 19 oktober maakte Elsevier de resultaten van het onderzoek ‘De beste ziekenhuizen’ bekend. Samen met het Albert Schweizer Ziekenhuis in Dordrecht en het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein heeft Meander Medisch Centrum de hoogste score behaald.

Koersvastheid
Voorzitter Raad van Bestuur Jan Kleijne: “Onze hoge score bevestigt voor het algemene publiek de koersvastheid van Meander: wij zijn ‘gewoon beter’. Het sluit aan bij onze ambitie om als topklinisch ziekenhuis uitstekende zorg te bieden, met hoogwaardig medisch-technische voorzieningen en in een goed opleidings- en onderzoeksklimaat.”

Openbare gegevens
De ziekenhuizen zijn vergeleken aan de hand van verplicht openbare gegevens die ze aanleveren aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg, uitkomsten van enquêtes naar de ervaringen van patienten en gepubliceerde jaarverslagen. Dit jaar is voor het eerst meegeteld hoe vaak ziekenhuizen en artsen bepaalde operaties hebben uitgevoerd.

Bron: Meander Medisch Centrum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen