OR Stichting Gehandicaptenzorg Limburg eist vertrekt Raad van Toezicht SGL

Array
 De ondernemingsraad raad van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) in Sittard eist het vertrek van de raad van toezicht, zo meldt dagblad De Limburger. Voorzitter Van Puijenbroek en vice-voorzitter Sampermans van de rvt ontvingen vorig jaar respectievelijk 31.738 en 68.116 euro voor het verrichten van bestuurlijke bijstand gedurende drie maanden, zo berichtte deze krant eerder. Jaap Jongejan, or-woordvoerder, zegt nu dat het tweetal destijds zijn eigen salaris vaststelde als ‘interim-bestuurder’. “Ze hebben zichzelf een vergoeding gegeven die buiten proportie is.”Volgens de OR hebben twee rvt-leden onzuiver gehandeld door bestuursfuncties waar te nemen, waar ze zichzelf bijna een ton aan bezoldiging voor hebben toegekend. De OR zegt het vertrouwen in de RvT op.

De raad van toezicht meldt in een rectie dat er ‘krachten aan het werk zijn’ die de harmonie binnen de stichting willen verstoren, ‘wat niet in het belang is van onze clienten’. De RvT stelt dat de vergoedingen voldoen aan richtlijnen van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorginstellingen. Van Puijenbroek en Sampermans zouden ook de schijn van belangenverstrengeling hebben gewekt met hun bestuursbemoeienis. Als toezichthouders dienen zij dat bestuur immers te controleren.

De OR stelt meteen te hebben gevonden dat dit ‘ernstig in strijd’ was met de Zorgbrede Governancecode, de richtlijnen voor bestuur. De OR heeft de Governancecommissie Gezondheidszorg in Den Haag verzocht uitspraak te doen over de situatie. Ook Tweede Kamer-fracties zijn ingelicht.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen