Twee moties ggz aangenomen

Array

Afgelopen donderdag 13 oktober heeft de Tweede Kamer gestemd over de verschillende moties die zijn ingediend tijdens het debat over de ggz. De motie-Van der Staaij/Bruins Slot en de motie-Mulder c.s. zijn de enige moties die zijn aangenomen. De motie-Van der Staaij/Bruins Slot verzoekt het kabinet in overleg te treden met betrokken partners, zoals gemeenten, de huisartsen, de geestelijke gezondheidszorg, de politie en verzekeraars. Dit om te bevorderen dat mogelijke zorgmijders die de eigen bijdrage niet kunnen betalen vroegtijdig gesignaleerd worden en dat er rond hen een sluitende keten georganiseerd wordt.

De motie-Mulder c.s. verzoekt de regering de bemoeizorg uit te zonderen van de regeling voor de eigen bijdrage en vraagt de regering deze structurele kosten (die het ministerie van VWS schat op 1 miljoen euro) te dekken uit een scherpere inkoop door verzekeraars.

De minister informeert de Tweede Kamer spoedig over hoe ze beide moties gaat uitvoeren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen