Erasmus MC gaat Europees met publieksvoorlichting

Array

De afdeling Communicatie van het Erasmus MC participeert in CommHERE, een netwerk van Europese medische onderzoeksinstellingen met als doel het algemene publiek te betrekken bij onderzoek. De startbijeenkomst vindt op 26 oktober plaats in het Karolinska Instituut in Stockholm.

‘Machtig interessant’
Het Erasmus MC doet veel aan publieksvoorlichting over wetenschappelijk onderzoek”, zegt Fred Balvert, hoofdredacteur van de Erasmus MC-media. “Onze ervaring is dat het publiek dit machtig interessant vindt. Het is een geweldige uitdaging om dit nu naar Europees niveau te tillen.”

Grote rol
CommHERE zal onderzoekers die aan Europese projecten werken, betrekken bij de publiekscommunicatie. Daarbij zullen internet, sociale media en beeldtoepassingen een grote rol spelen om geografische afstanden en taalverschillen te overbruggen.

Wetenschapscommunicatie
Het is het eerste initiatief voor wetenschapscommunicatie dat onderdeel is van het zevende kaderprogramma Health. Voor de komende drie jaar heeft de Europese Commissie € 2 miljoen voor CommHERE gereserveerd.

Ab Osterhaus
Een van de onderzoeksprojecten die aansluit bij de publiekscommunicatie van CommHERE, is het Emperie-project van Ab Osterhaus, viroloog in het Erasmus MC. Bekijk hieronder het interview met Ab Osterhaus.

Recente artikelen