PGGM stelt € 10mln investeringsgeld beschikbaar voor opschalen innovaties uit Alliance for Healthy Aging

Array

Alliance for Healthy Aging (AHA): #PGGM stelt eerste tranche van € 10mln investeringsgeld beschikbaar voor opschalen innovaties uit AHA. Tijdens het congres van VitaValley, Frailty and Health Care Drs. M.J. (Maarten) van Rijn, CEO PGGM, bekend gemaakt 10 miljoen beschikbaar te stellen als investeringsgeld voor het opschalen innovaties uit Alliance for Healthy Aging

Alliance for Healthy Aging is een samenwerkigsverband van UMCG/RUG, Mayo Clinic (USA) en VitaValley. Eerder opgericht met steun van Noaber Foundation, de Alliance for Healthy Aging opgericht. Het doel van de Alliance is een bijdrage te leveren aan oplossingen voor het probleem van dubbele vergrijzing in de westerse wereld. Onze inspanningen richten zich op alle onderdelen van de innovatieketen: bench (fundamenteel onderzoek), bed (klinisch onderzoek) en beyond bed (implementatie, markt). De conferentie op 20 oktober was onderdeel van een reeks bijeenkomsten waarmee de leden van de Alliance for Healthy Aging invulling geven aan hun doelstelling.

Tijdens de conferentie werd in het UMCG gesproken over de gevolgen van het groeiend aantal kwetsbare ouderen. Door de dubbele vergrijzing zijn er steeds meer ouderen die op somatisch, sociaal, psychologisch en spiritueel gebied kwetsbaar zijn. Dit heeft gevolgen voor de gezondheidszorg, maar ook voor de economie en de politieke besluitvorming. Hoe wordt innovatie in zorgprocessen bevorderd en daarmee verhoging van efficiency bewerkstelligd? In hoeverre is het huidige bestel daarop ingericht? En welke kansen biedt publiek-private samenwerking? Deze vragen staan centraal op 20 oktober aanstaande.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen