Elkerliek kiest software van Medicore

Tweede ziekenhuis binnen een week stapt over op declaratiesoftware van Medicore
Ook het Elkerliek ziekenhuis te Helmond en Deurne kiest voor de medische registratie-  en facturatiesoftware van Medicore. Eerder maakte het Bethesda ziekenhuis al bekend over te stappen op de software van Medicore.
De keuze voor de software van Medicore heeft te maken met DOT, de nieuwe manier van het registreren en factureren van diagnose behandelcombinaties (DBC’s). Deze is vanaf 1 januari 2012 verplicht voor alle verzekerde zorg in Nederland. De keuze voor Medicore was onder meer ingegeven door de koploperspositie die het de afgelopen jaren heeft ingenomen op het gebied van DBC-software en DOT.

“De reden voor de keuze voor Medicore hangt sterk samen met de moderne modulaire opbouw van de software,” aldus Maurice Greven van het Elkerliek ziekenhuis. Medicore gaat niet uit van een totaalpakket waarin alle ziekenhuisfuncties zijn opgenomen, maar van een modulair systeem dat naadloos en snel aan te sluiten is op bestaande systemen. “Hierdoor hoeft niet het hele ziekenhuisproces opnieuw geautomatiseerd te worden, hetgeen veel tijd scheelt in de aanloop naar DOT.”

Dit geldt overigens ook voor de kosten van het systeem: “Je moet systemen vervangen waar het nodig is en niet je hele proces omgooien,” vindt Boris Hololtcheff, algemeen directeur van Medicore. “Je loopt anders het risico dat je met zo’n traject onnodig kosten maakt doordat je ook die systemen vervangt die wél goed werken. Het blijkt dat wij met onze aanpak tot 5 maal goedkoper zijn dan de gebruikelijke leveranciers van totaaloplossingen voor ziekenhuissoftware. Bovendien zijn onze systemen niet alleen sneller en goedkoper in aanschaf, maar ook in onderhoud en ontwikkeling. Updates gaan per module en met een druk op de knop aangezien de software webbased is. Dat is nog eens wat anders dan een star totaalsysteem dat totaal op de schop gaat bij een update.”

Naast de medisch administratieve modules levert Medicore ook modules op het gebied van dossiervorming, zorgportalen en medisch logistieke modules, zoals agendasystemen. Deze modules zijn eenvoudig met elkaar te koppelen. Omdat Medicore een Nederlandse software-ontwikkelaar is, zijn ze uitermate geschikt voor de Nederlandse markt. De agendamodule kan bijvoorbeeld goed omgaan met de situatie van zorginstellingen meerdere locaties.

Het Elkerliek ziekenhuis is een modern algemeen ziekenhuis met 500 bedden, ruim 120 medisch specialisten en 2000 medewerkers. Het heeft een belangrijke regiofunctie in Noord-Brabant met de vestigingen in Helmond en Deurne. Het Elkerliek ziekenhuis behoort tot de tien beste ziekenhuizen in Nederland. In de AD ziekenhuizen Top 100 dat wordt samengesteld op basis van onder meer de normen van de Inspectie van de Gezondheidszorg eindigde het Elkerliek ziekenhuis op een achtste plaats. Opvallend is de hoge waardering bij de patienttevredenheid met een cijfer van bijna een 8.

Medicore is een snel groeiende specialist in het ontwikkelen en onderhouden van unieke webbased software applicaties voor de geestelijke en somatische gezondheidszorg met medewerkers in Nederland (80) en India (30). Medicore is marktleider op de markt voor medische software en EPD’s voor ZBC’s (Zelfstandige Behandelcentra) en heeft een stevige positie bij GGZ-instellingen en -praktijken. De softwareoplossingen van Medicore dragen bij aan procesverbetering, zodat haar klanten zich volledig kunnen richten op de zorg.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen