Voorlopig nog geen verbod op het vervoer van kinderen op de motorfiets

Array

Het ministerie van Infrastructuur & Milieu overwoog eerder dit jaar een verbod op het vervoer van kinderen onder de 8 jaar achterop een motorfiets in te stellen. Dit is nu voorlopig van de baan.

Ambtenaren van het ministerie van I&M hadden de intentie een minimum leeftijd van acht jaar voor motorfietspassagiers in het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV 1990) in te voeren. RAI Vereniging heeft in de voorbereiding aan de ambtenaren laten weten dat een specifiek verbod niet nodig is omdat de bestaande wetgeving al eist dat passagiers (en bestuurders) een goed passende helm moeten dragen, die door middel van een sluiting op deugdelijke wijze op het hoofd is bevestigd en tevens voorzien is van een goedkeuringsmerk. Hiermee wordt al voorkomen dat hele jonge kinderen meegenomen kunnen worden. Daarnaast is afdeling Gemotoriseerde Tweewielers van mening dat er juist een leeftijdsonafhankelijke eis in de regelgeving zou moeten komen. Dit houdt in dat passagiers en dus ook kinderen, uitsluitend achter op de motorfiets mogen als zij in staat zijn de voeten goed op de steps te plaatsen en voldoende steun hebben, respectievelijk in staat zijn om zelfstandig te kunnen blijven zitten.

Aangezien ook de overige reacties van de leden van het Motorplatform overwegend kritisch over dit onderwerp waren, heeft het ministerie besloten in het geheel af te zien van een dergelijke wijziging van het RVV. Doordat dit besluit mede genomen is vanuit de prioriteitsstelling binnen het ministerie, blijft de kans echter aanwezig dat de beleidsmakers bij een volgende wijziging van het RVV opnieuw terugkomen op dit onderwerp.

//Einde bericht

Bron: Rai Vereniging

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen