André Rouvoet volgt Hans Wiegel op als voorzitter Zorgverzekeraars Nederland

Array
Mr. André Rouvoet (49) is door de algemene ledenvergadering van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) benoemd tot nieuwe voorzitter. De benoeming gaat in per 1 februari 2012 en geldt voor vier jaar. Rouvoet is de opvolger van Hans Wiegel, die sinds de oprichting van ZN in 1995 voorzitter is van de brancheorganisatie van de Nederlandse zorgverzekeraars.

Rouvoet was van februari 2007 tot oktober 2010 minister voor Jeugd en Gezin en vicepremier in het kabinet Balkenende IV. Sinds 1994 zat hij in de Tweede Kamer, eerst namens de RPF en sinds 2001 voor de ChristenUnie. Vanaf 1994 tot aan zijn ministerschap was hij als Kamerlid lid van de vaste Kamercommissie voor VWS en daarmee onder meer woordvoerder gezondheidszorg.

Kwaliteit en kostenbeheersing
Zorgverzekeraars Nederland is verheugd met de benoeming van Rouvoet. Als voormalig minister en vicepremier is hij uitstekend ingevoerd in het politieke en maatschappelijke debat. De nieuwe voorzitter wil met veel enthousiasme en ambitie het voorzitterschap van ZN invulling geven. Rouvoet: “Er liggen voor de zorgverzekeraars geweldige uitdagingen, in het bijzonder als het gaat om de kwaliteit en de kostenbeheersing in de zorg. Juist zorgverzekeraars, die via hun inkooprol eerst en vooral de belangen van alle verzekerden van Nederland willen behartigen, kunnen daar een sleutelrol in vervullen. Ik beschouw dat als een enorme uitdaging waaraan ik als voorzitter van de brancheorganisatie graag mijn bijdrage wil leveren.”

Bron: ZN

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen