Opbrengst Alpe d’HuZes 2011 ruim 20 miljoen

Array

Actie voor strijd voor de overwinning op kanker brengt opnieuw ruim 50% meer op dan in 2010
Voormalig minister-president Van Agt heeft op zondag 23 oktober in het Agora Theater in Lelystad op mooie wijze symbolisch de cheque met het enorme bedrag overhandigd aan Michel Rudolphie, directeur KWF Kankerbestrijding. De actie Alpe d’HuZes 2011 heeft een nieuw recordbedrag opgebracht voor het Alpe d’HuZes/KWF-fonds. Ondanks de crisis heeft Alpe d’HuZes opnieuw haar opbrengst met 50% weten te verhogen ten opzichte van het voorgaande jaar.

Spreker tijdens de officiele geldoverhandiging was onder andere mw. dr. Hilda Folkerts, die een presentatie gaf over ‘Sneldiagnose’, waar zij zich samen met prof. dr. Bert Kersten voor inzet. Het programma ‘Sneldiagnose’ is mogelijk gemaakt door het geld dat Alpe d’HuZes heeft opgehaald. Peter Kapitein, ambassadeur van Stichting Alpe d’HuZes heeft ook het woord genomen en gaf een presentatie over het internationale initiatief Inspire2Live. Dagvoorzitter was Frank du Mosch.

Recordopbrengst: 20.176.381,45 euro
Het uiteindelijk opgehaalde geldbedrag van de actie Alpe d’HuZes 2011 is 20.176.381,45 euro. Hiermee heeft Alpe d’HuZes dit jaar wederom haar doelstelling overtroffen.

De jaarlijkse inzamelingsactie op de Franse Alpe d’Huez was ook dit jaar weer een groot succes. Onder de ruim 4.300 deelnemers was ook een groot aantal kankerpatienten, gehandicapten en bekende Nederlanders. Zo fietsten op 9 juni onder andere (oud)-wielrenners, tv-presentatoren, musicalsterren en bekende sporters de berg op. Frits Barend fietste samen met onder andere Nicolien Sauerbreij en Gert-Jan Theunisse de berg op. Ook Bas Muijs en John Rep gingen de strijd met de berg aan.

Over Alpe d’HuZes
Op 6 juni 2006 fietsten 66 wielrenners 6 maal tegen de legendarische Alpe d’Huez op. Zij fietsten op die dag ruim 370.000 euro bij elkaar, wat de op één na grootste particuliere inzamelingsactie ooit voor KWF Kankerbestrijding werd. In 2007 vond het vervolg plaats: Alpe d’HuZes+1. Met deze actie werd een recordbedrag van meer dan 1 miljoen euro bij elkaar gefietst. Op 5 juni 2008 hebben 100 renners en 54 teams dit record verbeterd en werd meer dan 3,6 miljoen euro bij elkaar gefietst. Op 4 juni van 2009 werd ondanks de crisis opnieuw een hoogtepunt bereikt en haalde de actie meer dan 5,6 miljoen euro op met meer dan 1.250 deelnemers. Vorig jaar werd de lat weer hoger gelegd: 10 miljoen euro was het streefbedrag. Het leek onmogelijk, maar voor het goede doel stegen de bijna 3.000 deelnemers boven zichzelf uit en fietsten ruim 12 miljoen euro bij elkaar. En ook dit jaar overtreffen de deelnemers zichzelf met het fantastische resultaat van ruim 20 miljoen euro.

Alpe d’HuZes 2012
De inschrijving voor Alpe d’HuZes 2012 was overweldigend. Ruim 12.000 mensen schreven zich in. Middels een officiele loting, via een notaris, is vorige week vrijdag bekend gemaakt welke ruim 5.000 deelnemers van start gaan bij de zevende editie van het evenement. De lat wordt voor organisatie, deelnemers en vrijwilligers nog hoger gelegd om het bedrag van 2012 te gaan overtreffen.

Geldbesteding
De Stichting Alpe d’HuZes geeft alle giften voor 100% door aan haar eigen onderzoeksfonds op naam bij KWF Kankerbestrijding. Dit komt door het unieke antistrijkstokbeleid waardoor geen kosten gemaakt worden. Alle bestedingen zijn in lijn met de missie mensen Goed, Gelukkig en Gezond te laten leven met kanker. Projectvoorstellen worden eerst getoetst aan de missie, waarbij duidelijk gemaakt moet kunnen worden wat het concrete belang voor een (grote) groep van kankerpatienten is. Daarna moeten de verder uitgewerkte voorstellen voorgelegd en beoordeeld worden door de speciale Alpe d’HuZescommissie van de Wetenschappelijke Raad (WR) van KWF Kankerbestrijding onder leiding van prof. dr. Paul van der Maas.

Het geld ging onder andere naar A-CaRe. Dit is het Alpe d’HuZes Cancer Rehabilitation programma. Hier wordt een revalidatieprogramma op maat ontwikkeld voor alle kankerpatienten. Dit moet ook binnen enkele jaren leiden tot een behandeling voor al deze patienten in de basisvergoeding. Dit programma is inmiddels goed op weg.

Het tweede programma is de leerstoel ‘Leven met Kanker’ van hoogleraar Irma Verdonck aan de Amsterdamse VU. Bij deze leerstoel worden veel programma’s ontwikkeld op het gebied van psychosociale zorg voor kankerpatienten tijdens en na hun behandeling (hoe ga je om met je ziekte en je omgeving) en ook wordt hier gewerkt aan E-Health, elektronische ondersteuning in de zorg. Mooi resultaat is bijvoorbeeld de website ‘Samenleven met Kanker’ die deze week is gelanceerd.

Derde onderdeel is de leerstoel ‘Kanker en voeding’ aan de Wageningen Universiteit en de VU. Hier werkt hoogleraar Ellen Kampman aan onderzoeksprogramma’s op het gebied van goede voeding voor kankerpatienten (dus geen preventie).

Daarnaast maakt Alpe d’HuZes zich sterk voor Sneldiagnose, een samenwerking tussen enkele van de meest vooraanstaande ziekenhuizen in Nederland om voor de meeste kankersoorten binnen 24 of 48 na binnenkomst in het ziekenhuis een diagnose te hebben. Zo hoeft niemand lang te wachten op een uitslag en kan de behandeling beter en sneller beginnen.

Tot slot zagen we dit jaar de uitreiking van de Bas Mulder Award, waarbij drie jonge onderzoekers in totaal 2 miljoen euro kregen voor hun (baanbrekende) onderzoek. De Award is vernoemd naar Alpe d’HuZesser Bas Mulder, die na enkele deelnames aan dit mooie evenement helaas de strijd tegen kanker heeft verloren. De vader van Bas zit in het beoordelingscomité van de Award.

Internationaal: Inspire2Live
Ook breidt Alpe d’HuZes de reeks internationale evenementen onder de noemer Inspire2Live verder uit. Zo zijn er ondertussen een Belgische, Engelse en Costa Ricaanse zusteracties. De komende jaren zullen in verschillende landen over de hele wereld vergelijkbare acties plaatsvinden voor Inspire2Live.

Steun onze actie en stort uw bijdrage op
rekening37.31.46.116
t.a.v. stichting Alpe d’HuZes te Everdingen
IBAN NL56RABO0373146116
SWIFT-Code RABONL2U
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen