Orthopeden JBZ starten behandelcentrum in Boxtel

Array

Op 10 november a.s. wordt op de voormalige locatie Liduina in Boxtel een Orthopedisch Behandelcentrum geopend door burgemeester Frank van Beers van Boxtel. De afgelopen tijd zijn de operatiekamers en dagbehandelingsafdeling met de nieuwste apparatuur op het verrichten van kijkoperaties ingericht.

Onder bezielende leiding van orthopedisch chirurg Jaap Schoen wil Boxtel uitgroeien tot hét centrum voor kijkoperaties. Ouderen, sporters, eigenlijk iedereen met klachten aan knieen, enkels en schouders zal hier terecht kunnen. Maartje Paumen, aanvoerster van de nationale vrouwenploeg hockey en Olympisch kampioen, zal als ervaringsdeskundige het patientperspectief belichten tijdens deze feestelijke bijeenkomst.

Op termijn zullen circa 2800 orthopedische ingrepen in Boxtel gedaan worden. Patienten kunnen er binnen een week terecht voor een persoonlijke behandeling in een huiselijke sfeer. De opening van het centrum past in de strategie van het JBZ naast de specialistische complexe zorg in Den Bosch, patientgerichte zorg zo dicht mogelijk bij de patient te brengen. Uit ervaring met de huidige buitenpoliklinieken blijkt dat patienten deze zorg zeer op prijs stellen. Om die reden heeft het JBZ besloten de huidige buitenpoliklinieken te handhaven en het gebruik te optimaliseren. De start van het Orthopedisch Behandelcentrum is daarin een belangrijke stap. Patienten die dat willen, kunnen uiteraard ook in Den Bosch behandeld worden. Het Orthopedisch Behandelcentrum werkt nauw samen met het Sportmedisch Centrum JBZ.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard.  Op de locatie Boxtel wordt door verschillende specialismen spreekuur gehouden. Ook is er een aantal zelfstandige behandelcentra gevestigd. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen