Gezondheidscheck door Doktersassistenten

Tweedejaars leerlingen van de opleiding Doktersassistent in Leeuwarden hebben bij mede-leerlingen en medewerkers een gezondheidscheck uitgevoerd. In verschillende stands werd het gewicht, de lengte, de BMI, de buikomvang en de bloeddruk gemeten. Ook werd het cholesterol geprikt.

Naar aanleiding van de uitslagen werd door de leerlingen voorlichting gegeven over een gezonde leefstijl. Onderwerpen waren onder andere; een cholesterolverlagend dieet, meer bewegen en stoppen met roken.

De tweedejaars doktersassistenten zijn tijdens het uitvoeren van de gezondheidscheck beoordeeld door derdejaars leerlingen en docenten. Er was grote belangstelling, voor sommige medewerkers van ROC Friese Poort is het een jaarlijks terugkerende check.

bron: ROC Friese Poort.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen