Megagroot hart op het Domplein

Array

Op donderdagmiddag 27 oktober 2011 staan de Hartstichting en De Hart&Vaatgroep met een megagroot hart – van 8 meter breed en 6 meter hoog – op het Domplein in Utrecht. Het publiek kan het mega grote hart van binnenuit bekijken en uitleg krijgen over de werking van het hart. Na een muzikale start wordt om12:30u het hart officieel geopend door Dieuwertje Blok.

Publieksdagen
Aanleiding is de aftrap van Tussen Lab & Leven, een serie publieksdagen over wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten. Op deze publieksdagen kan men op een toegankelijke en unieke manier kennis maken met wetenschappers en hun werk. Tussen Lab & Leven vindt plaats van november 2011 t/m maart 2012 in verschillende universitair medische centra. Op www.hartstichting.nl/kalender is te zien wanneer Tussen Lab & Leven in de buurt is.

Onderzoek hart- en vaatziekten
Een voorbeeld van onderzoek naar hart- en vaatziekten is het SMART-onderzoek van UMC Utrecht. Het bijzondere van de SMART studie is dat het niet alleen gaat om wetenschap. Het leveren van de beste zorg voor patienten met vaatziekten staat hoog op de agenda. Patienten worden langdurig gevolgd om inzicht te krijgen in hart- en vaatziekten. Dit jaar heeft de 10.000ste patient zich aangemeld voor de SMART studie. Een bijzondere mijlpaal waarvoor donderdag 27 oktober extra aandacht zal worden gevraagd. Bij de aftrap op het Domplein zal Prof. Dr. Doevendans  cardioloog in een interview toelichten wat het SMART-onderzoek voor de patient en het UMC Utrecht heeft betekend.

Samenwerking
Tussen Lab & Leven is een initiatief van de Hartstichting en De Hart&Vaatgroep, in samenwerking met verschillende universitair medische centra.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen