Oud-specialist schrijft boek over Havenziekenhuis

Tijdens een reünie van het Havenziekenhuis in september presenteerde dr. Peter Flu, oud gynaecoloog zijn boek’ Impressies in woord en beeld. Het Havenziekenhuis, van de kelder tot de keuken’. Het boek vond meteen gretig aftrek onder de gasten die vooral genoten van de unieke fotocollectie van het Havenziekenhuis in vroeger tijden.

Dr. Peter Flu was van 1977 tot 2006 werkzaam als gynaecoloog in het Havenziekenhuis. Hij was naast medisch specialist ook een enthousiast fotograaf met een open oog voor de ontwikkelingen in het Havenziekenhuis. Bij zijn afscheid vroeg het bestuur van de medische staf hem om zijn kennis over de recente geschiedenis vast te leggen in boekvorm. Dat verzoek heeft hij enthousiast opgepakt.

Vijfentwintig interviews met zowel voormalige als huidige medewerkers en vele bezoeken aan het archief van het ziekenhuis vormen de basisingredienten voor dit boek, waarin Peter Flu op een aandoenlijke manier het dagelijks leven van een binnenstadsziekenhuis in de periode tussen 1960 en het einde van de vorige eeuw schetst. Rangen en standen speelden een belangrijke rol  en het dagelijkse leven in een ziekenhuis werd nog niet zo beïnvloed door strikte richtlijnen en procedures. Ook de tropenexpertise en de bijzondere band met de Rotterdamse haven komen uitgebreid aan bod.

Dr. Peter Flu schrijft met veel betrokkenheid over een uniek ziekenhuis waarin hij zelf jarenlang met  plezier heeft gewerkt. De vele anekdotes zijn, in het perspectief van de huidige tijd, vaak hilarisch.
De combinatie met de foto’s uit zijn persoonlijke verzameling en uit de archieven van het ziekenhuis maken het boek extra de moeite waard.

‘Het Havenziekenhuis, van de kelder tot de keuken’ is verschenen in een bepekte oplage en te koop bij het Patienten Service Bureau van het Havenziekenhuis, elke maandag tussen 11 en 12 uur tot 1 december 2011. Het is niet verkrijgbaar in de boekhandel

 

Recente artikelen