UWV en Disability Studies gaan samenwerken

UWV en Disability Studies in Nederland (DiSN) gaan nauw samenwerken om zo bij te dragen aan een volwaardige participatie van mensen met een beperking. Hiertoe ondertekenen beide organisaties vandaag een samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking moet ertoe leiden dat de kennis en inzichten van Disability Studies door middel van een na- en bijscholingsprogramma tot de standaardbagage behoren van elke professional van UWV. Andersom gaan de professionals van UWV-SMZ en Werkbedrijf vanuit hun dagelijkse praktijkervaring input leveren bij het formuleren van relevante kennisvragen voor Disability Studies.

Zowel UWV als Disability Studies in Nederland zetten zich in om mensen met een beperking weer nieuwe kansen te geven in de samenleving. Sociaal Medische Zaken doet dat vanuit haar rol als sociaal-medisch beoordelaar van de arbeidsmogelijkheden van mensen met een beperking, arbeidsdeskundigen van UWV Werkbedrijf begeleiden mensen naar werk en Disability Studies richt zich op het stimuleren van onderzoek, onderwijs en kennisdeling over dit thema. Vanuit hun gemeenschappelijke doel ligt samenwerking voor de hand. De samenwerking gaat per direct van start en duurt tot 1 juli 2016.

Over de sociaal medische expertise van UWV

Bij UWV werken in totaal 1100 arbeidsdeskundigen en 700 verzekeringsartsen. Met hun sociaal-medische expertise beoordelen deze medewerkers het arbeidsvermogen van mensen met een beperking en geven zij advies over hun participatiemogelijkheden. Daarnaast werkt UWV aan het verder bevorderen van de kwaliteit van de vakgebieden verzekeringsgeneeskunde en arbeidsdeskundigheid door samenwerking te zoeken met andere kennisorganisaties zoals DiSN en universiteiten.

Over Disability Studies Nederland

De stichting Disability Studies stimuleert onderzoek
en kennisuitwisseling op het gebied van disability en bevordert theoretische en conceptuele kennis over dit onderwerp. Ook bevordert Disability Studies onderwijs in het HBO en WO en creëert het kansen voor onderzoekers, docenten en leidinggevenden met een functiebeperking. Op die manier draagt DiSN bij aan een goede kwaliteit van bestaan voor mensen met een beperking, onder hun eigen regie en met kansen om hun eigen leven vorm te geven.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen