Zorgbemiddeling: Interpolis begeleidt patiënten naar de zorg die het beste bij hen past

Zorgbemiddeling
Helaas zijn er nog steeds wachtlijsten in de zorg. Interpolis doet daar wat aan met zorgbemiddeling. In 2010 zochten ongeveer 84.000 mensen contact met hun verzekeraar voor bemiddeling; circa 38.000 van hen maakten er uiteindelijk gebruik van.Volgens de wet zijn alle zorgverzekeraars verplicht om klanten die daarom vragen de snelste weg naar de verlangde zorg te wijzen. Maar Interpolis doet meer. Ook als u gewoon goed en snel geholpen wilt worden, bemiddelt Interpolis. Zij maken alle afspraken en begeleiden patienten persoonlijk naar de zorg die het beste bij hen past. Iedereen die bij Interpolis is verzekerd, kan gebruikmaken van zorgbemiddeling.

Wat doet zorgbemiddeling?

  • Wij adviseren en bemiddelen bij ziekenhuiszorg, fysiotherapie en second opinion.
  • Wij helpen u bij het vinden van een nieuwe huisarts of tandarts, als u verhuist of wanneer de praktijk stopt.

 

Kom ik eerder aan de beurt bij een specialist?

Voor een aantal ingrepen maakten wij afspraken met verschillende ziekenhuizen en instellingen. Bijvoorbeeld dat u binnen één week terecht kunt voor een eerste consult. En dat uw behandeling binnen twee weken begint.

Waar word ik geholpen?

We proberen eerst een plaats te regelen in een ziekenhuis bij u in de buurt. Lukt dat niet, dan kijken we landelijk waar u goed en snel terecht kunt. Waar nodig kijken we zelfs over de landsgrenzen. In dat geval krijgt u begeleiding van Nederlands sprekend personeel.

Hoe vind ik een nieuwe huisarts?

Bij een verhuizing moet u een hoop regelen. Bijvoorbeeld een huisarts en tandarts in uw nieuwe woonplaats. Ook daarbij helpt zorgbemiddeling. We kijken welke praktijken nog patienten aannemen. En bemiddelen, zodat de inschrijving meestal binnen twee weken geregeld is.

Heb ik recht op een second opinion?

Wilt u een second opinion? Ook dan kunt u terecht bij zorgbemiddeling. U beslist zelf waar de second opinion plaatsvindt. Woont u in Groningen, maar werkt de specialist die u het beste kan helpen in Maastricht? Voor ons geen enkel probleem. Voor een second opinion hebt u wel een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.

Geen eigen risico dankzij zorgbemiddeling

Met een groot aantal ziekenhuizen in Nederland maakten wij afspraken. Die afspraken gaan over de kwaliteit en de snelheid van de behandeling. En dus niet over de prijs. Kwaliteit staat bij ons namelijk voorop. In Nederland valt écht iets te kiezen. Hierover willen we graag met u in gesprek. Voor een aantal behandelingen of consulten betaalt u geen verplicht eigen risico. Neem daarom altijd eerst even contact op met zorgbemiddeling.

Meer informatie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen