Bedankbrief Bas Bloem – Zorgheld 2011

Array

Aan alle mensen die hun stem hebben uitgebracht heeft Bas Bloem per mail een persoonlijke brief gezonden om hen te bedanken. Een mooi voorbeeld van goede communicatie. Hij biedt iedereen ook de kans om zijn film “De zorg van de toekomst” aan te vragen. In verband met het grote aantal lezers van Medicalfacts hebben wij de link daarnaar verwijderd, om te voorkomen dat de afdeling communicatie van het UMC St. Radboud overbelast raakt. U kunt de film wel op zijn site bekijken. Hieronder vindt U de tekst van zijn brief weergegeven.

Dankbericht stemmers

Beste vrienden, familie, kennissen, collegae en andere stemmers,

Afgelopen dinsdag is tijdens een bijeenkomst in Hilversum bekend geworden dat ik de Zorgheld 2011 verkiezing heb gewonnen op het thema ‘De Patient Centraal’. Ik wil u heel hartelijk bedanken voor de steun, en natuurlijk ook voor de stem die u hebt uitgebracht. Dankzij deze verkiezing heeft ons team weer een extra ‘hefboom’ in huis om verder te bouwen aan onze droom: een gezondheidszorg waarin patienten behandeld worden zoals u zèlf ook behandeld zou willen worden, en waar hoge kwaliteit vanuit het perspectief van patienten leidt tot een betaalbare zorg in de komende decennia.

Graag wil ik laten blijken hoezeer ik uw ondersteuning en vertrouwen heb gewaardeerd. Tijdens mijn oratie (juni 2009) heb ik een eigen film getoond, met als titel ‘De zorg van de toekomst’. Na afloop heb ik veel verzoeken gekregen om deze film opnieuw te laten zien. Als blijk van dank wil ik deze film met u delen via mijn persoonlijke webpagina op www.ru.nl/basbloem.

Tenslotte wil ik op deze plaats benadrukken dat de Zorgheld prijs echt een teamprestatie was! Mijn nominatie was gebaseerd op een drietal succesvolle innovaties waar heel veel Zorghelden aan meewerken: het team van het Parkinson Centrum Nijmegen (ParC), het ParkinsonNet team (www.parkinsonnet.nl) en het team van MijnZorgnet (www.mijnzorgnet.nl). Ook de collega’s van de afdeling neurologie ben ik veel dank verschuldigd voor alle ruimte die ze mij bieden. En ‘last but far from least’, mijn grote waardering en respect voor het bestuur en de leden van de Parkinson Vereniging. Jullie zijn niet alleen onze bron van inspiratie, maar bovenal een voortreffelijke partner om mee samen te werken aan een betere zorg!

Nogmaals mijn hartelijke dank voor uw steun en vertrouwen.

Vriendelijke groet, Bas

———————————————————
Prof.dr. Bastiaan R. Bloem, neuroloog
UMC St Radboud
Twitter: @BasBloem

Rene Luigies

Rene is consultant op het snijvlak productontwikkeling en gezondheidszorg/projectmanager valpreventiebus/multitasker/outofthebox denker/innovator/ Eusamed bv/ Op twitter@Lodewijkjes Netherlands, Rijswijk (Gld)

René Luigies heeft 30 jaar ervaring in nationale- en internationale marketing en business development in de medische sector. Die ervaring strekt zich uit van de farmaceutische industrie tot de medische apparatuur. In 2001 startte hij zijn eigen bedrijf in Nederland. Na de succesvolle introductie van een product op het gebied van pijnbestrijding, heeft dit bedrijf zich verder ontwikkeld tot specialisatie op het snijvlak van product ontwikkeling en gezondheidszorg. Bekende succesvolle producten zijn de OHRA valpreventiebus en de OOGbus van het Oogzorgnetwerk en CZ. Binnen het bedrijf is een groot netwerk aanwezig met de belangrijkste stakeholders in de gezondheidszorg, zoals zorgverzekeringen en overkoepelende organisaties, overheid, zorgverleners, hogescholen, universiteiten en het MKB. Op dit moment wordt dit netwerk ingezet voor eigen consultancy activiteiten, en voor zijn functie als zorginnovatiemakelaar voor Health Valley.

Een volledig cv is te vinden op LinkedIn: http://nl.linkedin.com/in/reneluigies
En René Luigies is te volgen op twitter: @Lodewijkjes

Valpreventie2.0

In 2007 is het OHRA valpreventie project gestart. Dit was het resultaat van een product concept dat ik samen met iemand uit de thuiszorg en een huisarts aan OHRA presenteerde. OHRA heeft dit project volledig gefinancierd. Dit project is volledig door mij opgezet en uitgewerkt, respectievelijk gemanaged. Ook de uitwerking van de resultaten zijn door mij gedaan. Het OHRA valpreventieproject heeft geresulteerd in een afname van 35% van het aantal valincidenten op een groep van 1561 mensen.

De kosten voor de landelijke uitrol bleken te hoog voor zorgverzekeraar CZ, die OHRA heeft overgenomen. Daarmee staakte het project. In het kader van eHealth heb ik toen Valpreventie2.0 bedacht. Een internet applicatie, waarmee ouderen zelf een risicoanalyse kunnen doen, vervolgens een advies krijgen om dat risico te verminderen en vervolgd worden of zij de adviezen ook opgevolgd hebben en of zij hulp/ondersteuning nodig hebben. Daarbij een vervolg door middel van registratie van het aantal valincidenten.

Inmiddels heb ik het NIPED bereid gevonden om valpreventie2.0 te realiseren. In mijn presentatie zal ik ingaan op het proces van valpreventie 1.0 naar de realisatie van valpreventie 2.0. De obstakels, de overwegingen, de weg naar de juiste partners, de financiering, het vinden van stakeholders, en de implementatie in de gezondheidszorg. En een korte visie geven op valpreventie 3.0, waar al gesprekken over gevoerd worden.

Recente artikelen