Opnamestop ziekenhuis Hoorn om MRSA-bacterie

Array

Het Westfriesgasthuis in Hoorn heeft een opnamestop voor de afdelingen chirurgie, orthopedie en longziekten afgekondigd omdat een verpleegkundige is besmet met de MRSA-bacterie. Dat meldt het ziekenhuis maandag. De verpleegkundige heeft gewerkt op alle drie afdelingen. Het ziekenhuis gaat alle medewerkers en patienten onderzoeken die met de medewerker in contact zijn geweest. Bovendien gelden voor deze afdelingen een beperkte bezoekregeling en aangescherpte hygienemaatregelen.

De MRSA-besmetting werd vorige week aangetroffen bij drie longpatienten waarna het ziekenhuis besloot de patienten geïsoleerd te verplegen en eerdere kamergenoten en het verplegend personeel te onderzoeken. Hieruit bleek de besmetting van de verpleegkundige.

MRSA is een lastig te bestrijden bacterie omdat hij resistent is tegen de meeste gangbare antibiotica. De bacterie wordt ook wel de ziekenhuisbacterie genoemd, omdat hij vooral daar voorkomt. Jaarlijks wordt in Nederlandse ziekenhuizen bij ongeveer 1500 mensen een MRSA-besmetting vastgesteld.

Bron: NU.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen