Aftrap met tv-serie Onderzoek helpt…

In het St. Antonius is november de maand van het onderzoek
In het St. Antonius Ziekenhuis staat wetenschappelijk onderzoek al jaren centraal. Zonder onderzoek, geen vooruitgang. Onze artsen en verpleegkundigen zijn continu op zoek naar betere behandelingen, om de patient, waar alles om draait, vandaag én morgen de meest optimale zorg te bieden. In de maand november zet het St. Antonius haar onderzoek in de schijnwerpers. Dit doen we door tal van activiteiten: de tv-serie Onderzoek helpt… bij RTV Utrecht, diverse walk-in sessies en rondleidingen in het ziekenhuis voor basisschoolleerlingen.

Bij het St. Antonius zit onderzoek in de genen. Al 100 jaar loopt het St. Antonius voorop op het gebied van onderzoek en innovatie. In 1959 vond in ons ziekenhuis voor het eerst in Nederland een openhartoperatie plaats, in 1980 de eerste dotterbehandeling en in 1989 de eerste longtransplantatie. Hiervoor was baanbrekend onderzoek noodzakelijk. Onderzoek waardoor wij patienten meer perspectief kunnen bieden. Onderzoek verrichten we vandaag de dag nog steeds: onderzoek naar betere behandelingen van longontsteking, kanker etc. of innovatief onderzoek om ingrepen minder belastend te laten zijn voor patienten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hartoperaties via de lies.

Tv-serie Onderzoek helpt… op RTV Utrecht
Om inzichtelijk te maken wat het St. Antonius doet op het gebied van onderzoek, is de tv-serie Onderzoek helpt… geproduceerd. Deze tv-serie bestaat uit twee delen die worden uitgezonden op zondag 6 en 13 november uitgezonden bij RTV Utrecht vanaf 07.20 uur, elk uur opnieuw. De aflevering van 6 november staat in het teken van Hart, vaten en longen. De aflevering die op 13 november wordt uitgezonden gaat over de oncologie. De presentatie van de serie is in handen van Charles Groenhuijsen.

Walk-in sessies voor patienten, bezoekers en geïnteresseerden
Overige activiteiten tijdens de Maand van het Onderzoek zijn zogenaamde walk-in sessies voor patienten, bezoekers en alle andere geïnteresseerden. We bieden diverse inkijkjes in onze onderzoekswereld. Dat doen we door korte, laagdrempelige presentaties (walk-in sessies) te geven over bijvoorbeeld obesitas, longontsteking, longkanker, vermoeidheid etc. Wat is er op deze gebieden aan onderzoek allemaal bereikt? En waar werken we nog aan? Ook worden er rondleidingen in ons ziekenhuis verzorgd voor de basisschoolleerlingen. Dit alles gaat plaatsvinden vanaf 14 november in het St. Antonius, locatie Nieuwegein. Exact schema, data en tijden van de presentaties en rondleidingen vindt u op onze website: www.antoniusziekenhuis.nl. Wees welkom!

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen