Knie- en heupprothese patiënten evalueren in Kliniek ViaSana

Array

Enkele patienten met een knieprothese gaven aan het verloop van het revalidatieproces, de valkuilen en de ervaringen te willen delen met andere patienten. Daarom organiseert ViaSana sinds vorig jaar groepsevaluaties voor knie- en heupprothese patienten. De sessies blijken nu niet alleen leerzaam voor patienten maar ook voor de kliniek zelf. Zo heeft de kliniek dankzij de evaluaties al de nodige verbeteringen in haar behandeltrajecten doorgevoerd.

 Patienten leren van elkaar
Een half jaar na de operatie komen ongeveer twintig patienten bij elkaar. Onder begeleiding van de orthopedieconsulente bespreken zij punten die mee- en tegenvielen. Patienten leren van elkaar en begrijpen beter waarom bepaalde zaken wel of nog niet goed gaan. De evaluatie is volgens patienten de perfecte afronding van de behandeling in ViaSana.

Verbeterde patientenvoorlichting
ViaSana werkt nu anderhalf jaar met deze evaluaties en heeft daardoor een aantal waardevolle verbeteringen doorgevoerd. Zo wordt tijdens de evaluatie gevraagd of patienten nog pijn hebben, of ze weer kunnen lopen en fietsen en of ze de operatie opnieuw zouden laten uitvoeren. De resultaten van deze vragen presenteert de kliniek aan patienten die de operatie nog moeten ondergaan. Zo weten patienten vooraf beter wat ze kunnen verwachten van het revalidatieproces.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen